Sport

Jeugd AMHC sluit seizoen succesvol en in stijl af

APELDOORN – Afgelopen zaterdag 22 en zondag 23 juni hebben diverse jeugdteams en -spelers van AMHC het hockeyseizoen meer dan goed afgesloten. JD1 eindigde bij het zwaarbezette NK voor D-jeugd op een zesde plek. Juliette Schers werd als keeper 2de op het NK Shoot-out. Tibbe Wassenaar werd 3de op het NK Scoop. Ook niet onverdienstelijk: MC5 sleepte tijdens ‘C you there’ in Veenendaal maar liefst 3 prijzen in de wacht.

Op zaterdag veroverde AMHC JD1 op een zwaarbezet toernooi de 6de plek tijdens het officieuze NK voor D-Jeugd. De prestatie is een bekroning op een seizoen waar JD1 iedere competitie eerste werd in hun districtspoule én in de zaal ook nog een 3de plek behaalde op het NK voor D-jeugd. Niet alleen JD1 leverde een mooie bijdrage aan het evenement: namens AMHC was Tibbe Wassenaar scheidsrechter tijdens het NK D-Jeugd, begeleid door David Dikkers.

Tibbe Wassenaar scoopt zicht naar 3de plek
Tijn Bruens en Tibbe Wassenaar hadden zich namens AMHC gekwalificeerd voor de finale van de NK Scoop. Op zondag 23 juni namen ze het op het terrein van AMVJ van Amstelveen op tegen andere scoopers uit het land. Tibbe Wassenaar wist daar met een scoop van 33 meter een 3de plek te veroveren!

2de plek voor keeper Juliette Schers 
Op hetzelfde terrein vonden ook de finales van de NK Shoot-out plaats. Via onder meer districtsfinales in Deventer hadden Lucas Ritsema en Joppe Verhagen zich als speler en Juliette Schers zich als keeper gekwalificeerd. Lucas Ritsema haalde de halve finale. Juliette Schers reikte zelfs tot de finale en wist daar een 2de plek te bemachtigen!

3 keer in de prijzen
Iets dichter bij huis vond op het terrein van VMHC Spitsbergen in Veenendaal het 2-daagse ‘C You There’ toernooi voor C-jeugd plaats. Een van de deelnemende teams was AMHC MC5. Zij wisten maar liefst drie prijzen in de wacht te slepen: een 3de plek op het toernooi, de prijs voor het best uitgedoste team én – voor Joost Hogeland en Benno Wijnen – de prijs voor leukste coaches van het toernooi.