Sport

Inschrijvingen geopend voor de Kroondomeintrail

APELDOORN – Op 15 juni 2019 organiseert de wedstrijdcommissie van AV Veluwe voor de vijfde keer de Kroondomeintrail. Een fantastisch evenement midden in de natuur van de Veluwe. De trail voert ons over zandpaden door de bossen van het Kroondomein over geaccentueerd terrein met een hoogteverschil van ongeveer 60 meter. Er zijn op bepaalde punten prachtige uitzichten. Je hebt daarom af en toe het idee niet meer in ons kikkerlandje te lopen. 

Het parcours valt onder middelzwaar tot zwaar. Er kan gekozen worden uit drie afstanden: 7,3 kilometer, 14,7 kilometer of 29,4 kilometer. Afwijkend ten opzichte van de meeste trails is dat atleten die kiezen voor de langste afstand twee rondes van 14.7 kilometer lopen. Dat is misschien even wennen, maar de ronde is dit dubbel en dwars waard. Ook geldt er een tijdslimiet voor de langste afstand. De atleten die langer dan 2.35 uur over de eerste 22 kilometer doen worden uit de wedstrijd genomen. Deze maatregel heeft de organisatie moeten nemen, omdat er maar een beperkte tijd gebruik mag worden gemaakt van het Kroondomein. Om de 7 kilometer is een verfrissingpost gepland. Er kunnen maximaal 225 lopers deelnemen.

Starttijden, kosten en inschrijven
Om 11.00 uur starten de 15 en 30 kilometer lopers en om 11.10 de lopers van zeven kilometer. De inschrijfkosten voor de zeven kilometer is 6,50 euro, voor 15 kilometer 7,50 euro en van 30 kilometer 8,50 euro. Inschrijven kan via www.inschrijven.nl tot en met woensdag 12 juni.

Locatie
De start en finish is bij het Wildrooster aan de Wieselseweg, Wenum-Wiesel. Er is geen douche- en kleedgelegenheid aanwezig; EHBO wel. Kijk voor meer informatie op www.avveluwe.nl/wedstrijden