Sport

Hoge verwachtingen bij volleyballers Draisma Dynamo

De volleyballers van Draisma Dynamo zijn er helemaal klaar voor. Bij de presentatie van de selectieteams draaide Redbad Strikwerda niet om de hete brij heen. Als volleerd showmaster gaf de coach van de nationale bekerwinnaar van 2019 in duidelijke bewoordingen te verstaan dat zijn ploeg in het nieuwe volleybalseizoen alleen genoegen neemt met de landstitel.

De leden van de nog altijd groeiende Businessclub Dynamo waren donderdagavond in groten getale samengekomen in het sfeervolle Dynamo-Café voor de inmiddels traditionele ‘kick-off’. In een informeel samenzijn konden de sponsors en begunstigers van ’s lands meest succesvolle volleybalclub in Omnisport persoonlijk kennismaken met de speelsters en spelers van het hoogst acterende dames- en herenteam van de Stichting Topvolleybal Dynamo. Nadat voorzitter Kees van Buuren de aanwezigen en de nieuwe leden van de businessclub welkom heette, stelde trainer Michael Beugelsdijk de volleybalsters voor waarmee hij in het seizoen 2019-2020 hoge ogen wil gaan gooien in de Topdivisie. Aansluitend deden sponsors en sporters zich gezamenlijk tegoed aan een voortreffelijk buffet.

Het toetje kwam voor rekening van mannencoach Strikwerda, die met het hem kenmerkende gevoel voor understatement zijn keurkorps introduceerde. Met name de terugkeer van 337-voudig international Jeroen Rauwerdink op het oude Draisma Dynamo-nest schept hoge verwachtingen. Spelers beantwoordden vragen van de aanwezige businessclubleden. Met een kwinkslag verklapte routinier Renzo Verschuren daarbij dat hij verwacht binnen afzienbare tijd zijn huidige trainer op te volgen…
Op zondag 6 oktober wordt het serieus. Dan gaan Verschuren en zijn ploegmakkers op bezoek in Doetinchem om bij landskampioen Orion een gooi te doen naar de eerste prijs van het nieuwe volleybaljaar: de Supercup. De gezellige en geslaagde avond werd afgesloten met de lancering van zowel de nieuwe website van het businessnetwerk als het nieuwe, weer uiterst informatieve businessmagazine.