Sport

Het weer is scheidsrechter in Heerde bij de finale van onder de 23 jaar

HEERDE – Dit seizoen is voor de vijftiende maal het voetbaltoernooi voor onder de 23 jaar gehouden. De organisatie was in handen van de Federatie Amateurvoetbalverenigingen Apeldoorn en Omstreken (FAV). De deelname aan dit toernooi dit seizoen bestond uit acht verschillende teams. Na een aantal beslissende wedstrijden bleven sv Groen Wit en WSV over om de finale te spelen in Heerde.

Bij een ruststand van 1-2 in het voordeel van WSV sloeg het weer noodlottig toe. Onweer en enorme regenbuien maakten het onmogelijk om de tweede helft zonder gevaar voor spelers en scheidsrechter af te werken. Ampel overleg leverde het volgende besluit op: Dit seizoen kent het toernooi twee winnaars, omdat het resterende competitieprogramma van beide verenigingen overvol is met mogelijk zelfs nog nacompetitieverplichtingen. Beide finalisten en andere betrokkenen konden zich goed vinden in dit voorstel.

Dat laatste gold zeker ook voor de hoofdsponsor van dit toernoot Promohouse.

Aan het begin van de avond werd aan Martijn de Haas van Promohouse door Aart Bronkhorst van de FAV een boeket bloemen aangeboden als dank voor het sponsorschap wat zich onder meer heeft geuit door het beschikbaar stellen van inlooppolos voor beide finalisten en de scheidsrechters aangesloten bij de scheidsrechters organisatie Apeldoorn (SAO). Voor aanvang van de wedstrijd werd een indrukwekkende minuut stilte gehouden voor de vier slachtoffers van afgelopen week. Vier jonge mensen nauw betrokken bij de sportwereld verloren hun leven bij een noodlottig ongeval.

Tekst: Wout van Zoeren
Op de foto: Aart Bronkhorst (FAV) en Martijn de Haas (Promohouse)