Sport

Fedde Dibbink tekent eerste contract

APELDOORN – Fedde Dibbink is vanaf volgend seizoen volwaardig contractspeler van het vlaggenschip. De centrale verdediger gaf deze week zijn jawoord aan de technische commissie en is daarmee de veertiende speler die is vastgelegd.

Dibbink, geboren op 16 juni 2001, kwam in de zomer van 2017 over van Albatross en sindsdien gaat het snel met de inwoner van Hoenderloo. “Ik ben als tweedejaars B-junior in de JO17-1 begonnen en in de eerste helft van dit seizoen maakte ik onderdeel uit van de JO19-1 en speelde ik ook mee met de Onder 21. Tijdens de Columbia Veeneman Driedaagse werd ik door Jeroen Burghout gevraagd of ik het leuk vond om in het nieuwe kalenderjaar op dinsdag mee te trainen.”

Het vervolg verliep anders dan de jongeling had verwacht. “Ik heb geen training en wedstrijd meer meegedaan bij de JO19. Het ging namelijk goed op de trainingen bij het eerste en ik mocht meespelen in de oefenwedstrijden tegen FC Zutphen en Silvolde. De week erop zat ik bij de
wedstrijdselectie voor ACV-uit met de verwachting dat ik hooguit twintig minuten zou spelen. Omdat Mike Peters ziek was mocht ik direct mijn basisdebuut maken in de hoofdklasse. In de bus naar Assen was ik best zenuwachtig, maar ik speelde een prima wedstrijd.”

Sindsdien begon de vwo-scholier alle acht gespeelde officiële wedstrijden in de basis, met uitzondering van vorige week tegen Sparta-Nijkerk wegens het missen van de donderdagtraining. “Ik heb persoonlijk een trots gevoel overgehouden aan de afgelopen maanden. Het is best bijzonder om als zeventienjarige wekelijks op het veld te staan en te spelen tegen ervaren voetballers. Ik ben goed opgevangen en leer iedere training en wedstrijd bij. Ik wil zo snel mogelijk de kleine foutjes uit mijn spel halen zodat ik een verdediger ben waarop men kan vertrouwen.”