Sport

Einde van een tijdperk voor Te Molder en Bonsen

APELDOORN – De verloren finale om het landskampioenschap luidde voor Alterno het definitieve einde van een tijdperk in. Met het afscheid van aanvoerster Linda te Molder en Kathy Bonsen beëindigden de twee laatst overgebleven speelsters uit Alterno’s kampioensteam van 2014 hun topvolleybalcarrière.

Bij de prijsuitreiking en het aansluitende huldebetoon door hun medespeelsters maakte de weemoed zich meester van beide Alterno-boegbeelden. Zowel Te Molder als Bonsen nam het besluit om te stoppen weloverwogen. Wanneer zo’n moment dan daadwerkelijk aanbreekt, zorgt dat vaak toch even voor een brok in de keel. 

De 29-jarige Te Molder, binnenkort met haar vriend verhuizend naar de Achterhoek, keek wat sip voor zich uit. “Zo kort na afloop overheerst de teleurstelling. De trots komt ongetwijfeld later wel. Sliedrecht was gewoon beter. Maar kijk eens naar dat publiek. Ik denk dat weinig mensen zo’n mooi afscheid krijgen. Het was even wennen dat ik wat minder speelde. Toch kon ik er dit jaar meer van genieten dan toen we in 2014 kampioen werden. Toen zat ik er pas bij.”

De speciaal voor de play-offs door coach Alig Moghaddasian weer opgetrommelde Kathy Bonsen (zie foto) mocht haar gedroomde verjaardagscadeautje niet uitpakken. De play-off reeks kende voor Alterno’s 26 jaar geworden uitblinkster niet de gewenste afloop. De landstitel bleef buiten bereik. “Dán was het nóg onvergetelijker geworden. Volgende week zal het gevoel wel anders worden. Nu voelt het klote. Ik ging voor goud”, gaf Bonsen in een eerste reactie blijk van haar teleurstelling over het bereiken van de tweede plaats.