Sport

Edward Sturing gunt zich weer tijd voor ontspanning

APELDOORN – Nu hij zijn klus als interim-trainer van Vitesse tot een goed einde heeft gebracht, gunt Edward Sturing zichzelf weer de tijd om te ontspannen. Zelfs een onwillige kuit weerhield de aanvoerder van de Vitesse Legends er niet van om tegen ‘zijn’ Apeldoornse Boys één helft mee te spelen.

Groot en klein. Oud en jong. Niemand die met hem op de foto wilde stelde hij teleur. Na afloop van het jubileumduel tussen de bijna 100-jarige Wapendragers en de veteranen van Vitesse poseerde Edward Sturing vrijdagavond geduldig met zijn vele fans. Desgevraagd nam hij zelfs op een rollator plaats.

 

Tussen de plichtplegingen door blikte de 54-jarige ras-Apeldoornse Boy kort terug op de intense weken waarin hij het in Arnhem overnam van Henk Fraser en met Vitesse kwalificatie afdwong voor de voorronde van de Europa League. “Fantastisch dat het ons gelukt is. Eigenlijk had niemand het meer verwacht.” Hij gaf aan blij te zijn dat die stressvolle periode erop zit. “Er stond veel druk op. Je bent achttien uur per dag bezig als trainer.”

 

Als assistent van de Rus Leonid Slutskiy kan Sturing zijn werkzaamheden bij de Arnhemse eredivisionist komend seizoen weer wat meer in de luwte verrichten. Ook hoopt hij zijn basisplaats in het veteranenelftal van Apeldoornse Boys terug te veroveren. Tijdens zijn korte periode als hoofdcoach in Gelredome schoten Sturings optredens met de oudjes op Malkenschoten er bij in.

 

Afgelopen vrijdag ontbrak hij vanzelfsprekend niet bij de galawedstrijd die het eeuwfeest van de club uit Apeldoorn-Zuid inluidde. Het wel en wee van Apeldoornse Boys gaat Sturing na aan het hart. Al had hij er zichtbaar de pest in toen de kampioen van vijfde klasse F na een 1-0 achterstand gelijkmaakte. “Ik ben hier ooit op achtjarige leeftijd begonnen. Apeldoornse Boys is mijn club. Ik ben altijd bereid ze ergens mee te helpen. Deze club heeft ook zóveel voor mij gedaan”, bracht het kind van de club zijn genegenheid voor het rood en geel treffend onder woorden.

 

Deze week reist Sturing met de Vitesse Legends naar Griekenland voor een wedstrijd tegen PAOK Thessaloniki. Dan volgt een welverdiende vakantie, waarna hij op 22 juni alweer de training hervat op Papendal.