Sport

Duizend kilometer fietsen in 24 uur

APELDOORN – De 64-jarige Maas van Beek gaat 24 uur achter elkaar fietsen op de wielerbaan in Omnisport, De Voorwaarts 55 in Apeldoorn. Zijn doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor de ziekte die hem een aantal jaren geleden raakte. Deze unieke poging zal starten op vrijdag 20 maart 2020 en zal 24 uur later op 21 maart eindigen.

De wielrenner en UCI-werelduurrecordhouder achter de derny (66.639 kilometer) uit Barneveld kondigde deze poging aan tijdens het NK Omnium op 22 december in Omnisport. De locatie van de aankondiging is een logisch gevolg van de samenwerking met Omnisport en Libéma Profcycling, die Maas ondersteunen in zijn unieke poging.

Het is een poging die nog niet eerder vertoond is en zal mede daarom groots aangepakt worden. Veel oud-profwielrenners en prominenten zullen Maas ondersteunen door mee te rijden op de wielerbaan. Top-dj’s, onder wie DJ Jean, zullen Maas de mentale boost geven om de 24 uur vol te maken in zijn nieuwe wereldrecordpoging. Daarnaast is er onder meer een marathon Formule 1 racen op F1-simulatoren om zoveel mogelijk mensen naar Omnisport te trekken, zodat Maas ondersteund zal worden. Verder zullen er onder andere voor het bedrijfsleven en voor kinderen verschillende activiteiten plaatsvinden. Alles om het doel, 1000 kilometer in 24 uur volbrengen, te halen en zo geld op te halen voor het KWF.

De toegang is gratis en meer informatie is te vinden op www.1000kmin24uur.nl