Sport

Drie oud-spelers terug op vertrouwd nest

door Johan Wind

APELDOORN – Zaterdag 26 oktober ontvangt csv Apeldoorn DTS’35 Ede op het eigen Sportpark Orderbos. De ploeg van trainer Jeroen Burghout doet mee om de bovenste plaatsen in de eerste klasse D en wil die toppositie verstevigen ten koste van de Edenaren.

Naast een bijzonder Veluws onderonsje op sportief vlak, is de wedstrijd van zaterdag er ook één die in het teken staat van een terugkeer van oude bekenden op Sportpark Orderbos. Een drietal spelers van DTS met een csv Apeldoorn-verleden zijn namelijk zaterdag weer even te bewonderen op vertrouwde grond. Naast Jordi van Dalen en Jasper Verstraten komt voormalig csv Apeldoorn-verdediger Bram Holtman uit voor DTS’35 Ede. Holtman verruilde in 2016 het rood-geel van csv Apeldoorn voor het blauw-wit van DTS’35 Ede. Holtman speelde negen jaar in de hoofdmacht van csv Apeldoorn, na daarvoor de jeugdopleiding op het Orderbos te hebben doorlopen.

Als er één speler is die het predicaat ‘Kind van de Club’ mag dragen, dan is dat zeker Bram Holtman. De ijverige rechtsback debuteerde in de hoofdmacht van csv Apeldoorn in de periode waarin trainer Peter Wesselink de scepter zwaaide. Holtman maakte in zijn periode bij csv Apeldoorn niet alleen het kampioenschap in de eerste klasse mee, maar leverde ook zijn bijdrage in de promotie naar de toenmalige Topklasse. Bij DTS’35 is Holtman uitgegroeid tot een vaste waarde in het elftal. Naar aanleiding van de terugkeer van Holtman op het Orderbos aanstaande zaterdag, heeft de afdeling Hospitality van de club in samenwerking met de sponsoren MEN Consultancy en WOZOPRO een verrassing voor Holtman in petto. Het duel van zaterdag begint om 15.00 uur.

Fotografie: Wout van Zoeren/ WOZOPRO