Sport

Delano Grootenhuis komt naar csv Apeldoorn

APELDOORN – csv Apeldoorn heeft voor het komende seizoen Delano Grootenhuis vastgelegd. De 22-jarige aanvallende middenvelder komt over van Sportlust Glanerbrug, de huidige koploper van de vierde klasse F.

Delano Grootenhuis speelde in de jeugd bij de amateurs van Go-Ahead en De Gazelle waarna hij als eerstejaars D-junior de overstap maakte naar Go Ahead Eagles. Na een aantal jaren vervolgde de Deventenaar zijn loopbaan bij FC Twente. In Enschede was hij achtereenvolgens onderdeel van de JO17, JO19 en het tweede elftal. Met het beloftenteam, waarin de linkspoot aanvoerder was, kwam hij uit in de tweede en derde divisie. Vorig seizoen behoorde Grootenhuis tot de selectie van FC Emmen, waar hij niet tot een debuut kwam in de eredivisie.

“Nadat ik bij FC Emmen op een zijspoor was beland, heb ik ervoor gekozen om mijn maatschappelijke carrière op te pakken en op lager niveau te gaan voetballen. Bij Glanerbrug heb ik het naar mijn zin, maar ik wil graag weer hogerop en na goede gesprekken ben ik ervan overtuigd dat csv Apeldoorn de juiste vervolgstap is”, zegt Grootenhuis, die uitkijkt naar volgend seizoen. “Het is een jonge groep met veel potentie. Ik denk dat wij iets moois kunnen gaan neerzetten.”