Sport

Dean Bredewolt nieuwe doelman csv Apeldoorn

APELDOORN – Dean Bredewolt speelt volgend seizoen voor csv Apeldoorn. De 21-jarige doelman komt over van DVS ’33 en tekent op het Orderbos een contract voor een seizoen.

Bredewolt begon zijn voetballoopbaan in zijn woonplaats bij SV Epe om vervolgens over te stappen naar de jeugd van Vitesse. Na een vierjarig verblijf in Arnhem en een seizoen bij zijn eerste club Epe, maakte Bredewolt als zestienjarige zijn debuut in het eerste elftal van VIOS Vaassen. Bij de Vaassenaren werd hij speler van het jaar en leidden zijn goede prestaties tot een overgang naar PEC Zwolle. In de Overijsselse hoofdstad kwam de keeper uit in het hoogste jeugdteam en in het beloftenelftal en trainde regelmatig mee met het vlaggenschip.

Momenteel is Bredewolt bezig aan zijn tweede seizoen bij derdedivisionist DVS ’33, waar hij eind vorig jaar zijn vertrek aankondigde. Bredewolt, die werkzaam is als centralist in de meldkamer van onze sponsor C24: “Bij DVS ’33 speel ik voornamelijk mijn wedstrijden in het tweede elftal en heb ik niet de kans gekregen waar ik op had gehoopt. Ik ben jong en vind dat ik op mijn leeftijd veel moet spelen. Die garantie heb je natuurlijk nergens, maar ik hoop de plaats van Patrick Jansen te mogen overnemen.”

Met de komst van Bredewolt heeft csv Apeldoorn vier spelers vastgelegd voor het komende seizoen. Eerder verlengden Luca Bouwmeester, Jesse Hartgers en Yorik Meijer hun contract.