Sport

De winterstop zit erop voor csv Apeldoorn

Door: Johan Wind

APELDOORN – Na een periode van feestdagen en de start van een nieuw jaar gaat ook csv Apeldoorn weer beginnen aan een nieuw hoofdstuk voor wat betreft de competitie.

In de eerste seizoenshelft hebben we een wisselend csv Apeldoorn aan het werk gezien. De voorbereiding en de eerste drie competitiewedstrijden waren prima. Daarna werd het wat fletser en wisselvalliger. Tijdens het slotakkoord van de eerste seizoenshelft, thuis tegen DFS, hebben we echter weer een prima csv Apeldoorn zien acteren qua spel en beleving.

De hoop en het verlangen van een ieder die csv Apeldoorn een warm hart toe draagt is, dat die positieve lijn na de winterpauze kan worden doorgetrokken. In dat geval wacht ons een boeiende tweede seizoenshelft, die zaterdag begint met een thuiswedstrijd tegen Go Ahead Kampen. Daar waar de Kampenaren vlak boven de degradatiestreep bivakkeren, staat csv Apeldoorn op een zesde plaats. De Apeldoorners hebben tien punten achterstand op koploper SVZW, en acht punten op de nummer twee DFS. Het verschil met de voorlaatste plaats op de ranglijst is echter net zo groot. Of klein…. Het is maar net hoe je ernaar kijkt, of wilt kijken. Het kan dus nog alle kanten op.

In de voorbereiding op de tweede seizoenshelft nam csv Apeldoorn tijdens een teambuildingsweekend deel aan de Winter Cup Holland op de velden van FC Rijnvogels. Drie korte wedstrijden van 25 minuten tegen Zuidvogels, De Meern en Limburgia leverden vier punten op. Vorige week dinsdag werd er geoefend tegen SDC Putten. Op het Orderbos was de huidige nummer tien van de hoofdklasse B met 0-2 te sterk voor de rood-gelen.

De wedstrijd tegen Go Ahead Kampen begint zaterdag om 15.00 uur. Wedstrijdsponsor is 12 MNDN Duurzaam. Een Apeldoornse onderneming, een gedegen partner en een onafhankelijke totaalaanbieder van duurzame oplossingen. Van zonnepaneel tot infraroodverwarming, van isolatie tot warmtepomp en van briket tot laadpalen.