Sport

csv Apeldoorn wil zichherpakken tegen Excelsior’31

Door Johan Wind

APELDOORN – Na een mooie opsteker voor csv Apeldoorn, ruim een week geleden, waarbij WHC met een 5-0 nederlaag terug naar Wezep werd gestuurd, keerden de mannen van trainer Jeroen Burghout afgelopen zaterdagavond teleurgesteld terug uit het verre Buitenpost. Daar hielp csv Apeldoorn de Friezen geschiedenis te schrijven door ten koste van de roodgelen de eerste thuisoverwinning ooit in de hoofdklasse te behalen. Het werd 2-1.

Het gaat in deze fase van de competitie veel te ver om nu al te spreken over degradatiespoken, stormballen en vraagstukken over wie wel en wie niet de kerst gaat halen op het Orderbos. De realiteit is echter wel dat het csv Apeldoorn maar niet lukt om op te klimmen uit de kelder van de hoofdklasse B. Herpakken en vertrouwen terugwinnen zal het devies zijn voor csv Apeldoorn. Te beginnen zaterdag 1 december, wanneer Excelsior’31 uit Rijssen op bezoek komt. Excelsior’31 is een heuse titelkandidaat en bezet momenteel tweede plaats op de ranglijst.

Naast de sportieve belangen zal de wedstrijd ook in het teken staan van een sportief treffen tussen twee broers. Joost en Sander Krijns zullen het voor het eerst in hun loopbaan tegen elkaar moeten opnemen. Na een aantal seizoenen samen te hebben gespeeld op bet Orderbos, maakte verdediger Joost afgelopen seizoen de overstap naar Excelsior’31.

In aanloop naar de wedstrijd van zaterdag sprak ik Sander. De aanvalsleider van csv Apeldoorn kijkt met verlangen vooruit naar zaterdag: “Deze wedstrijd staat bij Joost en mij al een tijdje rood omcirkeld in de agenda. Ook in de familie-app is deze wedstrijd al weken onderwerp van gesprek”, aldus de 28-jarige spits. “Veel familie en vrienden hebben al geïnformeerd naar kaarten om de wedstrijd te kunnen zien. Ik heb er heel veel zin in en vind het ook heel bijzonder om tegenover Joost in het veld te mogen staan”,  besluit Sander. De wedstrijd begint zaterdag om 15.00 uur. Wedstrijdsponsoren zijn LevadaPlastics, gespecialiseerd in kleurmasterbatches voor de kunststofverwerkende industrie; Dirk Mackaay voor schilderen, timmeren, klussen en onderhoud en Van Binnen naar Buiten voor uw interne communicatie, verandercommunicatie, marketingcommunicatie en overheidscommunicatie.