Sport

csv Apeldoorn wil tweedethuisoverwinning op rij

door Johan Wind

APELDOORN – Zaterdag 23 maart ontvangt csv Apeldoorn promovendus vv Buitenpost op het eigen sportpark Orderbos. Er is de ploeg van trainer Jeroen Burghout veel aan gelegen om een tweede thuisoverwinning op rij te boeken.

De bezoekers uit Fryslân wisten aan de hand van scheidend trainer René van der Weij vorig jaar naar de hoofklasse te promoveren. Voor Van der Weij is deze wedstrijd een interessante nadere kennismaking met csv-keeper Patrick Jansen. Jansen staat volgend seizoen namelijk onder de lat bij Van der Weijs nieuwe club SC Genemuiden.

Voor aanstaande zaterdag spelen er echter hele andere sentimenten. csv Apeldoorn-vv Buitenpost is een wedstrijd die bol zal staan van de spanning. De winnaar zet een serieuze stap naar een positief uitzicht op directe handhaving, terwijl de verliezer daarentegen serieus rekening moet gaan houden met nacompetitie. Daarbij moet worden aangetekend dat bij een verliesbeurt de druiven zuurder zijn voor de Apeldoorners dan voor de Friezen. Buitenpost heeft weliswaar net als csv Apeldoorn 23 punten, maar nog twee wedstrijden in te halen. csv Apeldoorn staat op plaats 13 van de ranglijst. Buitenpost één plaats hoger.

Afgelopen zaterdag wist csv Apeldoorn met 1-0 te winnen van hekkensluiter SVZW. Matchwinner was verdediger Mike Peters (zie foto), die afgelopen zomer overkwam van Bennekom omdat hij zijn voetbalkwaliteiten graag op Hoofdklasseniveau wilde etaleren. Dat is afgelopen zaterdag zeker gelukt. In de 59e minuut wist Peters met een strak schot in de kruising csv Apeldoorn op een 1-0 voorsprong te brengen, wat uiteindelijk ook de eindstand betekende. “Bij SVZW hielden ze vooral Steven van Es en Jesse Hartgers in de gaten en daardoor kreeg ik meer ruimte. Daar heb ik dankbaar gebruik van gemaakt. Ik heb het vertrouwen en zo kon ik vandaag wat meer van mijzelf laten zien. Ik wist ook zeker dat die bal erin ging. Het was wel met links, mijn verkeerde been, maar Maarten Boeve had hem panklaar voor mij neergelegd”, aldus Peters in de nabeschouwing van de wedstrijd.

Het duel van aanstaande zaterdag begint om 15.00 uur. Wedstrijdsponoren zijn WOZOPRO Fotografie, MEN Consultancy en Jacob Heijnen’s Fish en Food.