Sport

csv Apeldoorn wil orde op zaken stellen

door Johan Wind

APELDOORN – Zaterdag 4 mei ontvangt csv Apeldoorn vv Berkum op het eigen sportpark Orderbos. De ploeg van trainer Jeroen Burghout wil orde op zaken stellen in de strijd om lijfsbehoud.

Na een slechte serie, waarbij er verloren werd van respectievelijk WHC, AZSV en Excelsior’31, staat komende zaterdag het treffen met Berkum op de kalender.

Berkum is door de 2-4 winst in en tegen Putten op 20 april op een veilige plek van de ranglijst terecht gekomen. De Zwollenaren bleven achtste in de Hoofdklasse B en lijken veilig. csv Apeldoorn staat nog steeds op plaats dertien van de ranglijst. Wil het de nacompetitie nog ontlopen, dan zal eerst zaterdag tegen Berkum de volle winst moeten worden behaald. De weken daarna blijven ook dan nog cruciaal voor de Orderbosbewoners.

Afgelopen zaterdag was csv Apeldoorn vanwege Koningsdag vrij. Wel speelde het de donderdag daarvoor een oefenwedstrijd tegen subtopper en periodekampioen in de eerste klasse DTS Ede. Tegen de Edenaren werd het 1-1.

Jesse Perdon stond in die wedstrijd als basisspeler in de defensie van de Apeldoorners. De boomlange verdediger is één van de jeugdspelers van csv Apeldoorn die wist door te dringen tot de hoofdmacht. In drie seizoenen kwam Perdon tot 38 officiële wedstrijden en verlengde onlangs zijn contract met een jaar.

Ondanks het feit dat Perdon niet altijd aan spelen toekomt, koos hij toch voor een langer verblijf op bet Orderbos: “csv Apeldoorn is de mooiste club van Apeldoorn en daar wil ik deel van blijven uitmaken. Daarnaast kan ik het nu goed combineren met mijn studie. Ik kom vaak laat thuis van school en dan is het lekker als je dichtbij de club woont. Ik hoop in de toekomst belangrijker te worden voor het team omdat ik vind dat er meer uit te halen valt. Daar ga ik aan werken, want ik wil graag uitgroeien tot onbetwiste basisspeler”, aldus Perdon vlak na het verlengen van zijn verbintenis.

Het duel begint zaterdag om 15.00 uur. Wedstrijdsponsor is 100% Football. Dé voetbalwinkel van Apeldoorn is zaterdag aanwezig op Sportpark Orderbos met een kraam vol mooie aanbiedingen.