Sport

csv Apeldoorn wil ongeslagenserie een vervolg geven

Door Johan Wind

n

APELDOORN – Ondanks de positieve fase van csv Apeldoorn waarin het vier wedstrijden op rij ongeslagen bleef, keerden de mannen van trainer Jeroen Burghout afgelopen zaterdagavond toch teleurgesteld terug uit Wierden. In blessuretijd werd een bijna zekere overwinning op SVZW nog uit handen gegeven en moest er genoegen worden genomen met één punt. Zaterdag 3 november komt Sparta Nijkerk op bezoek. csv Apeldoorn zal er op gebrand zijn om ook tegen de nummer vijf van de Hoofdklasse B de ongeslagen status te behouden. Bij voorkeur met een driepunter.

Het affiche van zaterdag is in vele opzichten veelbelovend. Niet alleen omdat de dit seizoen van csv Apeldoorn naar Sparta Nijkerk overgestapte Rob Diderik weer even terug is op het Orderbos, maar vooral ook vanwege de prachtige onderlinge duels die zijn afgewerkt tussen beide clubs de laatste jaren en die veelal in het voordeel van csv werden beslist. Het duel dat het meest in het geheugen staat gegrift, is natuurlijk de fantastische bekerfinale van 20 mei 2017 waarin csv Apeldoorn na strafschoppen de districtsbeker in ontvangst mocht nemen.

In aanloop naar de wedstrijd van zaterdag sprak ik Melvin Bresser. De vlijtige rechtsback van csv Apeldoorn, die momenteel met zijn ploeg op de elfde stek van de ranglijst staat, maakt een sterk seizoen door: “Ik voel me fit en speel in het huidige concept wat dieper, waardoor ik ook meer betrokken ben bij de goals”, aldus de 31-jarige vleugelverdediger. Bresser werd deze jaargang al eens verkozen tot man of the match en heeft al de nodige assists op zijn naam staan. Ook wist hij zelf dit seizoen al een keer het net te vinden. Op mijn vraag wat de verwachtingen van Bresser voor de komende serie wedstrijden zijn,  is hij duidelijk in zijn visie: “Wij moeten in deze fase echt van wedstrijd naar wedstrijd kijken en vervolgens zien waar we qua puntenaantal uit gaan komen.” De wedstrijd begint zaterdag om 15.00 uur. Wedstrijdsponsor is de door csv Apeldoorn zeer gewaardeerde Co Sponsor Kamp Coating. Marktleider in het voorbehandelen en poedercoaten van metalen producten.