Sport

csv Apeldoorn wil het jaar positief afsluiten

door Johan Wind

n

APELDOORN – Op zaterdag 15 december sluit csv Apeldoorn de eerste competitiehelft af met een thuiswedstrijd tegen Staphorst. In aanloop naar dit belangrijke duel keek ik met trainer Jeroen Burghout terug op de eerste seizoenshelft. csv Apeldoorn is momenteel terug te vinden op de dertiende plaats, wat aan het einde van het seizoen nacompetitie voor promotie/degradatie zal gaan betekenen.

Trainer Burghout, die afgelopen zaterdag teleurgesteld terugkeerde van een ontluisterende nederlaag in Aalten tegen AZSV (3-0), kijkt met gemengde gevoelens terug op de eerste seizoenshelft. “Het meest positief ben ik over een aardige serie die wij hebben neergezet van begin oktober tot aan 3 november, toen Sparta Nijkerk op bezoek kwam. Voorafgaand aan die wedstrijd die we met 1-2 verloren, waren we vier wedstrijden ongeslagen en pakten acht punten. De winst daarna op WHC was nog een lichtpuntje, maar helaas zitten we op dit moment weer even in een lastige periode”, aldus Burghout. De oefenmeester concludeert tevens dat er veel ploegen zijn in de hoofdklasse B die een stuk verder zijn dan zijn eigen elftal: “Voor csv Apeldoorn geldt dat het momenteel best wel tropenjaren zijn die wij doormaken als club. Dat betreft niet alleen de sportieve mogelijkheden voor het eerste elftal, maar ook voor de club als geheel in veel van zijn facetten. We zullen met zijn allen de schouders er onder moeten zetten om met csv Apeldoorn weer positieve stappen te maken”, aldus een kritische maar vooral ook ambitieuze Burghout. Op de vraag op welke wedstrijd van de eerste seizoenshelft Burghout het meest positief terugkijkt,  geeft hij aan dat de manier waarop csv Apeldoorn op 13 oktober thuis van Flevo Boys won (3-0) hem het beste kon bekoren. In negatieve zin was Burghout niet te spreken over de wijze waarop er op 24 november met 2-1 werd verloren in en tegen Buitenpost.

Een overwinning zaterdag op Staphorst zou voor csv Apeldoorn een meer dan welkome, positieve afsluiting betekenen van het voetbaljaar 2018.

De wedstrijd van zaterdag 15 december op Sportpark Orderbos start om 15.00 uur. Wedstrijdsponsor is Uitgeverij Stedendriehoek BV. De uitgever van Nieuwsblad Stedendriehoek, die wekelijks huis aan huis verschijnt in de regio Stedendriehoek: Apeldoorn, Deventer, Zutphen en de omliggende plaatsen in een oplage van 140.800 exemplaren.