Sport

Csv Apeldoorn weinig wijzer met gelijkspel in Rijssen

RIJSSEN/APELDOORN – Voor de derde achtereenvolgende wedstrijd bleef csv Apeldoorn ongeslagen. Jeroen Burghout en zijn volgelingen schoten desondanks weinig op met het 0-0 gelijkspel bij Excelsior’31. Met nog vijf duels voor de boeg kan Apeldoorns hoogst spelende voetbalteam verlenging van het Hoofdklasseschap nog allesbehalve als zekerheid beschouwen.

“De andere uitslagen waren niet goed voor ons”, constateerde trainer Burghout in aansluiting op de doelpuntloze remise in Rijssen. Door zeges van drie directe concurrenten zakte csv tussentijds naar een plek die het spelen van nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. De voorsprong op een rechtstreekse degradatieplaats bedraagt slechts twee punten. Al moet daarbij wel worden aangetekend dat het als vijftiende geklasseerde Zuidvogels twee duels meer heeft afgewerkt dan de Orderbosclub. 

Burghout houdt zich vast aan de resultaten van de afgelopen wedstrijden. “We hebben uit de laatste drie wedstrijden zeven punten gehaald. Ik ben ook blij dat we voor de tweede wedstrijd op rij de nul hebben gehouden.” De csv-coach moest wel toegeven dat zijn ploeg in de Rijssense hitte aanvallend te kort schoot. “De eerste helft hebben we niks gebracht. Na rust werd de wedstrijd wat opener nadat we Maarten Boeve wat dieper hadden gezet. We zijn inderdaad een paar keer goed weggekomen. Maar met een beetje geluk had er ook voor ons wat meer ingezeten. Elk punt is voor ons belangrijk.” 

Qua personele bezetting moest de technische staf het nodige schuiven. Doordat Maikel Lange in de warming-up afhaakte, moest Burghout de evenmin honderd procent fitte Fedde Timmer laten starten. Jamarro Diks keek geschorst toe. Op Richard van Schooten doet Burghout voorlopig geen beroep meer. “In een gesprek heb ik Richard te kennen gegeven dat ik verder ga met iemand anders. Hij pakte het supergoed op en heeft heel scherp getraind.” 

De samenstelling van de csv-selectie voor het komende voetbaljaar krijgt daarentegen al wel meer vorm. Nadat Bruce Schotman, zaterdag basisspeler, actief blijft in het Orderbos kan Burghout na de zomer putten uit een groep van negentien spelers. Mogelijk komt ex-prof Remon de Vries (38) daar ook nog bij. “Remon traint met ons mee en we gaan kijken of hij misschien voor ons van waarde kan zijn”, lichtte Burghout kort toe. 

Peter Wesselink, de Apeldoornse trainer van Excelsior’31, vond dat zijn ploeg zichzelf te kort had gedaan. “Ik denk dat wij de baas waren op het veld. We hadden ‘m gewoon moeten winnen vandaag. Het enige wat eraan ontbrak, was een doelpunt.”