Sport

csv Apeldoorn wacht kraker voor lijfsbehoud

APELDOORN – Op zaterdag 9 februari speelt csv Apeldoorn een thuiswedstrijd tegen DETO Twenterand. Een duel dat ontegenzeggelijk als degradatiekraker kan worden aangemerkt. csv Apeldoorn is momenteel terug te vinden op de dertiende plaats, wat aan het einde van het seizoen nacompetitie voor promotie/degradatie zal gaan betekenen. Het gat met de ploegen daarboven is relatief groot en de marge met de ploegen onder die dertiende plaats is angstvallig klein.

Voor tegenstander DETO Twenterand is de situatie niet anders. Ook de Tukkers staan in de hoek waar aan het eind van de competitie de klappen gaan vallen. De ploeg uit Vriezenveen staat één plaats onder de Orderbosbewoners .

De belangen zijn dus enorm. Promovendus DETO zal er alles aan willen doen om na het jaar van de promotie niet alweer afscheid te moeten nemen van de Hoofdklasse. csv Apeldoorn wordt zowel door vriend als vijand gezien als een club die niet meer valt weg te denken uit de Hoofdklasse van het vaderlandse zaterdagvoetbal.

Keeper Patrick Jansen is één van de spelers van csv Apeldoorn die laat zien er alles aan te willen doen om csv te behouden voor de Hoofdklasse. Zo dook hij afgelopen zaterdag in de slotfase van de wedstrijd in en tegen SC Genemuiden strijdvaardig op in de zestien van de tegenstander om nog een punt uit het vuur te slepen. Het mocht niet baten. csv Apeldoorn verloor met 1-0, daar waar het die week daarvoor al tegen SDC Putten thuis met 1-2 het hoofd moest buigen.

Jansen speelde afgelopen zaterdag tegen de club waar hij volgend jaar onder de lat zal staan. In een interview met Voetbalplus TV zei Jansen, na gesprekken te hebben gevoerd met DOVO en VVOG, toch voor een avontuur bij SC Genemuiden te hebben gekozen om daar zijn ambitie om voor de prijzen te spelen te kunnen waarmaken.

De tegenstander van zaterdag, DETO Twenterand, was de club waar Jansen het doel verdedigde voordat hij naar het Orderbos kwam.

De wedstrijd van zaterdag op Sportpark Orderbos start om 15.00 uur. Wedstrijdsponsor is Flexibele Zorgwoningen (www.woonzorgunit.nl), een slimme en duurzame oplossing voor woningcorporaties, zorginstellingen, gemeenten en particulieren. Ideaal als er een aangepaste ruimte nodig is voor senioren of mensen met een (tijdelijke) beperking. 

door Johan Wind