Sport

csv Apeldoorn trapt af tegen KHC

door Johan Wind

APELDOORN – Na een lange voorbereiding, die afgelopen zaterdag werd afgesloten met een 0-5 overwinning op Voorwaarts Twello in de poulefase van de beker, kan het elftal van trainer Jeroen Burghout zich zaterdag opmaken voor de eerste serieuze krachtmeting in de Eerste klasse D op het eigen sportpark Orderbos. De tegenstander is KHC Kampen.

Trainer Burghout, die vorig seizoen met zijn ploeg degradeerde uit de Hoofdklasse, staat voor de opdracht om met een nagenoeg volledig nieuwe selectie een aansprekende prestatie neer te zetten in de eerste klasse.

“In de voorbereiding heb ik ervaren dat de cultuur binnen de ploeg anders is dan vorig seizoen, en dat is logisch wanneer je met zoveel mutaties te maken hebt binnen de selectie. We staan er wat die cultuur betreft positief op”, aldus Burghout.

Het nieuwe csv Apeldoorn heeft vooral in de oefenwedstrijden tegen derdedivisionist VVOG (2-1 overwinning) en Hoofdklasser SDC Putten (3-4 winst) een prima indruk achtergelaten. Dat gegeven – naast de ongeslagen status in de poulefase van de beker – zou voor trainer Burghout veel vertrouwen moeten geven voor de start van de competitie. “Voor mij zegt de voorbereiding nog niet zo heel veel over waar we nu staan, wanneer het gaat om de competitie. De kracht van de tegenstanders in de Eerste klasse D, waarin we nu gaan uitkomen, is relatief onbekend voor mij en mijn selectie. Wat de daadwerkelijke kwaliteit is van onze tegenstanders, zullen we vooral moeten gaan ervaren in de onderlinge wedstrijden. Vervolgens kan ik in de loop van het seizoen een beter oordeel geven over waar we kwalitatief daadwerkelijk staan met onze ploeg”, aldus Burghout, die vanwege een aantal blessures nog een uitdagende puzzel mag oplossen alvorens de definitieve elf op papier staan voor de seizoensouverture van aanstaande zaterdag. De oplettende csv Apeldoorn-volger zal echter de eerste contouren van de basiself van de Orderbosbewoners al hebben weten te ontrafelen.

De wedstrijd begint zaterdag om 15.00 uur. Wedstrijdsponsor is de voor csv Apeldoorn kersverse Hoofdsponsor Kamp Coating. Marktleider in het voorbehandelen en poedercoaten van metalen producten.