Sport

csv Apeldoorn moet orde op zaken stellen

Fotografie: Wout van Zoeren

Fotografie: Wout van Zoeren

door Johan Wind

APELDOORN – Zaterdag 7 december ontvangt csv Apeldoorn op het eigen sportpark Orderbos DFS Opheusden. De ploeg van trainer Jeroen Burghout zal orde op zaken moeten stellen na een slechte uitbeurt tegen DOS’37 afgelopen zaterdag.

Na een teleurstellende serie, die begon met de bekeruitschakeling na strafschoppen tegen Juliana’31 met daarna de remise tegen Nunspeet (1-1) en de al eerder genoemde verliespartij in Vriezenveen (1-0), staat komende zaterdag het treffen met koploper DFS op de kalender.

DFS wist door de 3-2 winst op DOS Kampen afgelopen zaterdag de koppositie in de eerste klasse D over te nemen van SVZW Wierden. De Wierdenaren gingen thuis tegen WHC Wezep met 2-3 ten onder. csv Apeldoorn heeft daarentegen afgelopen zaterdag in Vriezenveen aangetoond te moeten passen in de strijd om de topplekken van de competitie.

Eén speler die samen met sluitpost Dean Bredewolt afgelopen zaterdag tegen DOS’37 wel een voldoende wist te halen, is Jesse Perdon. Vanaf de uitwedstrijd tegen Barneveld liet de centrale verdediger zien een basisplek af te willen dwingen in de hoofdmacht. De boomlange verdediger is één van de jeugdspelers van csv Apeldoorn die wist door te dringen tot de hoofdmacht. Hij is bezig aan zijn vierde seizoen bij het vlaggenschip op Sportpark Orderbos.

In de vorige drie seizoenen kwam Perdon niet altijd aan spelen toe. Toch toonde hij karakter door ook dit seizoen bij csv Apeldoorn te blijven en voor zijn kans te gaan, die hij met verve heeft afgedwongen. Helaas moest hij vanwege een hoofdwond de wedstrijd in Vriezenveen vroegtijdig staken. De vakkundig aangebrachte tulband om het hoofd van Perdon kon dat niet voorkomen. Het is te hopen dat Perdon zaterdag wel weer aan de aftrap kan verschijnen. Hij laat wekelijks zien dat het opstropen van de mouwen en het tonen van karakter en inzet de belangrijkste basisvoorwaarden zijn om het de koploper moeilijk te gaan maken. Het is te hopen dat hij zijn teamgenoten daarin weet te inspireren. Wanneer csv Apeldoorn geen passie en strijd aan de dag weet te leggen, zou de wedstrijd van zaterdag tegen DFS weleens een kansloze missie kunnen gaan worden. Alle reden dus ook voor de Apeldoornse voetballiefhebbers om zaterdag naar Sportpark Orderbos te komen, om de ploeg die het op dit moment even lastig heeft te supporten.

Het duel begint zaterdag om 15.00 uur.