Sport

csv Apeldoorn moet killersmentaliteit tonen

APELDOORN – Op zaterdag 13 oktober wacht csv Apeldoorn weer een thuisbeurt op sportpark Orderbos. De tegenstander is Flevoboys uit Emmeloord. De ploeg uit de Noordoostpolder heeft zich nadrukkelijk genesteld in de subtop van de Hoofdklasse B, daar waar csv Apeldoorn in de onderste regionen van diezelfde ranglijst verkeert. Beide teams zal er veel aan gelegen zijn strijdlustig aan de aftrap te verschijnen.

Naast een mooi affiche voor zaterdag, is er vooral ook de spanning in deze fase van de competitie die uitnodigend zal zijn voor de Apeldoornse voetballiefhebber om een bezoek aan het Orderbos te brengen. Aan strijd en passie ontbreekt het allerminst in de selectie van trainer Jeroen Burghout, die desondanks nog steeds wacht op de eerste winstpartij deze jaargang.

Afgelopen zaterdag werd een verdienstelijk punt meegenomen uit Putten. Tegen het plaatselijke SDC stond het scorebord na negentig minuten op 1-1. Het was een wedstrijd met twee gezichten, waar csv Apeldoorn vooral in de eerste helft op positieve wijze liet zien waartoe het in staat is in deze zware competitie.
Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Putten sprak ik aanvaller Jamarro Diks. Ik vroeg hem wat csv Apeldoorn anders wilde gaan doen dan de voorafgaande vijf wedstrijden, waarin er slechts twee punten werden behaald. “We zullen ons meer gaan aanpassen aan de tegenstander; er zal iets anders moeten gaan gebeuren om uiteindelijk de punten te kunnen binnenhalen”, aldus Diks, die de wedstrijd tegen SDC Putten vanaf de bank moest starten omdat hij vanwege werkverplichtingen de donderdagtraining aan zich voorbij moest laten gaan. Diks viel in Putten echter wel in de 65e minuut in voor aanvoerder Maarten Boeve. Volgens Diks zal csv Apeldoorn meer een killersmentaliteit moeten tonen, wil het wedstrijden gaan winnen. “We hebben minstens zes punten te weinig op dit moment. Neem de wedstrijd tegen Duno D; onze riante voorsprong daar hadden we natuurlijk nooit uit handen mogen geven.”

De wedstrijd begint zaterdag om 15.00 uur. Wedstrijdsponsor is Steven Jansen bv Onderhoud en Schilderwerk, dat de aandacht gaat vestigen op de Winteractie: Gratis verf! Vanaf 1 december 2018 tot 21 maart 2019 is namelijk alle verf gratis bij binnenschilderwerk.