Sport

csv Apeldoorn krijgt zaterdag Dos Kampen op bezoek

Door Johan Wind

APELDOORN – Aanstaande zaterdag 19 oktober ontvangt csv Apeldoorn Dos Kampen op het eigen Sportpark Orderbos. De ploeg van trainer Jeroen Burghout zal wederom thuis de drie punten willen behouden.

Na een puntendeling afgelopen zaterdag in Barneveld (2-2) is de volle winst tegen Dos een welkom resultaat, willen de Orderbosbewoners bovenin blijven meestrijden. Met die gedachte kijkt ook sluitpost Dean Bredewolt, die afgelopen zomer overkwam van derde divisionist DVS’33 Ermelo, uit naar de wedstrijd van komende zaterdag. “De komende wedstrijd zijn wij het aan onze stand verplicht om de volle winst te behalen door met druk naar voren en strijdlust de wedstrijd naar ons toe te trekken”, aldus Bredewolt, die de zware taak had om de naar SC Genemuiden vertrokken Patrick Jansen op te volgen. Die rol vervult Bredewolt met verve. Hij laat wekelijks zien dat hij een betrouwbare en kundige doelman is die tot nog toe een prima indruk achterlaat.

Bredewolt begon met voetballen in zijn woonplaats bij SV Epe en kwam van daaruit bij de jeugd van Vitesse terecht. Na een vierjarig verblijf in Arnhem en een seizoen bij zijn eerste club Epe, maakte hij als zestienjarige zijn debuut in het eerste elftal van VIOS Vaassen. Bij de Vaassenaren werd hij speler van het jaar en leidden zijn goede prestaties tot een overgang naar PEC Zwolle. Daar kwam Bredewolt uit in het hoogste jeugdteam en in het beloftenelftal. Hij trainde in Zwolle ook regelmatig mee met het vlaggenschip. Na twee seizoenen in Ermelo, waar hij voornamelijk in het tweede elftal het doel verdedigde, maakte hij in de zomer de overstap naar csv Apeldoorn.

Tegenstander Dos Kampen heeft drie punten minder dan csv Apeldoorn. Daar waar csv Apeldoorn zeven punten uit vier wedstrijden wist te verzamelen, bleef de teller voor Dos tot nog toe staan op vier. Wanneer csv Apeldoorn zaterdag als winnaar van het veld stapt sluit het zich weer aan bij de kop van de ranglijst.
Het duel tussen csv Apeldoorn en Dos Kampen van aanstaande zaterdag begint om 15.00 uur.

Wedstrijdsponoren zijn WOZOPRO Fotografie,
MEN Consultancy en
Jacob Heijnen’s Fish en Food.

Foto’s: WOZOPRO Fotografie