Sport

csv Apeldoorn heeft driepunter nodig op het eigen Orderbos

APELDOORN – Na twee uitbeurten tegen respectievelijk de amateurs van Ajax en Eemdijk, wat slechts één punt opleverde, mag csv Apeldoorn zaterdag 31 maart weer op Sportpark Orderbos aantreden. De tegenstander is SDC Putten. De opdracht is duidelijk: de roodgelen zullen alles uit de kast moeten halen voor drie punten om uit de degradatiezorgen te geraken. Dat de klokken op het Orderbos vijf voor twaalf aangeven, zal niemand zijn ontgaan.

“Met deze selectie deden wij vorig seizoen mee om de prijzen, dan kan het niet zo zijn dat wij nu gaan degraderen”, aldus aanvalsleider Sander Krijns, die onlangs bekend maakte zijn verblijf op het Orderbos met één seizoen te verlengen.
Krijns geeft in het gesprek in aanloop naar het Veluwse onderonsje tegen de Puttenaren aan, dat de belangrijkste drijfveer voor hem om te verlengen werd ingegeven door het goede gevoel bij de club in het algemeen en het team in het bijzonder. “Toen bekend werd dat mijn broer Joost aan het einde van het seizoen zou gaan vertrekken, dachten velen dat ook ik csv Apeldoorn vaarwel zou gaan zeggen. Ik heb echter het gevoel er goed aan te doen om te blijven.“
Vooruitkijkend naar de wedstrijd tegen SDC Putten, dat momenteel de achtste plaats bezet in de Hoofdklasse B, verwacht Sander dat csv Apeldoorn de lijn qua beleving en inzet van de afgelopen vier wedstrijden door kan trekken.
“In de afgelopen wedstrijden hebben wij met regelmaat laten zien er alles aan te willen en kunnen doen om een positief resultaat te halen”, stelt Krijns. “Daar waar vorig jaar het kwartje vaak de goede kant op viel, valt hij dit seizoen echter vaak verkeerd en onder andere daarom staan we waar wij op dit moment staan op de ranglijst.”
De wedstrijd van zaterdag begint om 15.00 uur. Wedstrijdsponsor is Vreedeveld Isolatie. Verschillende teams met specialisten van Vreedeveld gaan dagelijks op pad om vele woningen en kantoren van optimale vloerisolatie te voorzien.

door: Johan Wind