Sport

csv Apeldoorn heeft bij tegenwind wind mee

DUIVENDRECHT/APELDOORN – “Dit hadden we nodig. Dit voelt als een overwinning.” Rond de klok van half vijf liet Jeroen Burghout zaterdagmiddag de bittere kou op sportcomplex De Toekomst met een warm gevoel achter zich. In de aangenaam verwarmde gang voor de kleedkamers deed het doelpuntloze gelijkspel tegen de amateurs van Ajax de trainer ontdooien. Ondanks alle tegenwind had csv Apeldoorn zowaar de wind eens meegehad.

In de blessuretijd moesten Burghout en zijn manschappen voor de allerlaatste keer bibberen. In hun afsluitende aanval kwamen de Ajacieden bijna tot scoren. Van dichtbij verdween de bal echter nipt over de lat van het doel van de uitblinkende Patrick Jansen. Luttele seconden later konden de armen omhoog. Het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Oosting, degene die zich onder bijna Siberische omstandigheden het best staande hield, werd door een klein legertje verkleumde Apeldoorners op het veld en langs de lijn met gejuich én opluchting begroet. 

“Dramatisch”, noemde csv-keeper Patrick Jansen de omstandigheden waaronder het duel was afgewerkt. “Het was koud, winderig. Niet fijn. Toen we bij de warming-up het veld opliepen, legde ik de bal op de grond. Die rolde door die wind zo naar de andere kant.” Ook zijn trainer noemde het barre weer verre van optimaal. “De wind speelde zeker een rol. Het bracht ongecontroleerde situaties met zich mee”, meende Burghout.

De Apeldoorners doorstonden de Amsterdamse storm met verve. Eerder dit seizoen droogde Ajax csv in Apeldoorn kansloos met 2-6 af. Ditmaal bleef de schade mede dankzij de onpasseerbare Jansen beperkt. Een winstpunt dat de Orderbosbewoners goed kunnen gebruiken bij hun verwoede pogingen om de gevarenzone in de Hoofdklasse B definitief vaarwel te zeggen. Een opsteker bovendien na het gevoelige verlies van zeven dagen eerder op eigen veld tegen NSC Nijkerk. 

“We hebben het goed gedaan. Uit bij Ajax mag je tevreden zijn met een punt. De strijdlust is terug. Het was ook heel fijn om de nul te houden. De komende wedstrijden worden heel belangrijk. We weten wat we moeten doen. Die punten gaan er komen. Daar ben ik van overtuigd”, reageerde Jansen alvorens hij zich weer in de bijtende kou waagde om een sigaretje op te steken. 

Burghout sloot zich bij de woorden van zijn doelman aan. “We hebben weinig weggegeven. Het laatste gedeelte was misschien een beetje met kunst en vliegwerk. Die laatste tien seconden was zelfs nog even billenknijpen. Maar er is weinig gezeurd. Er stond een team. Komend weekend gaan we naar Eemdijk. Dat was mijn eerste wedstrijd. (2-1 nederlaag, red). Hopelijk hebben we daar van geleerd”, wenst de csv-trainer bij het begin van de zomertijd naast hogere temperaturen vooral meer punten.