Sport

csv Apeldoorn gaat voor eerste driepunter

APELDOORN – Na de verdienstelijke remise van afgelopen zaterdag uit bij Berkum (1-1), gaf csv Apeldoorn-trainer Jeroen Burghout tijdens de nabeschouwing alvast een doorkijkje richting de wedstrijd van aanstaande zaterdag tegen ACV Assen: “De eerste wedstrijd tegen Urk bleven wij puntloos en nu pakken wij een punt. Een logisch vervolg is dus dat wij zaterdag drie punten gaan pakken”, aldus Burghout, die via de glimlach op zijn gezicht op dat moment liet doorschemeren dat dit geenszins een eenvoudige opgave zal gaan worden.

Na de teleurstellende start van de competitie tegen sv Urk (2-4 verlies), was er zaterdag een aardig herstel tegen Berkum. De roodgelen pakten een verdienstelijk punt in een enerverende wedstrijd. Naast de uitblinkende aanvalsleider Sander Krijns en een uitstekend keepende Patrick Jansen, mag ook de prima inzet van nieuwkomer Mike Peters centraal in de Apeldoornse defensie in deze wedstrijd niet onvermeld blijven.

In aanloop naar de wedstrijd van zaterdag sprak ik Peters over zijn overgang deze zomer van vv Bennekom naar het Orderbos. “Ik ben hier heel goed ontvangen en heb ervaren dat csv Apeldoorn een warme club is”, aldus Peters. Op de vraag hoe hij terugkijkt op de voorbereiding en de start van de competitie, geeft Peters aan dat de verwachtingen op het Orderbos hooggespannen zijn: “Het is mij duidelijk geworden dat het relatief nieuwe team moet zien af te rekenen met wat negatieve ervaringen van het vorige seizoen. Wij hebben in de voorbereiding een prima basis gelegd om binnen en buiten het veld een hecht team te gaan vormen. Buiten het veld zie ik al duidelijk de resultaten hiervan. De volgende stap is nu om dit in de wedstrijden te tonen”, besluit Peters, die onder andere naar csv Apeldoorn is gekomen omdat hij graag nog een stapje hogerop wilde in zijn voetballoopbaan.

De wedstrijd tegen ACV begint zaterdag om 15.00 uur. Wedstrijdsponsor is Mennink Makelaars, waarschijnlijk het oudste zelfstandige makelaarskantoor in Apeldoorn. Mennink kent de klant en de markt en heeft een no-nonsense mentaliteit.

door Johan Wind