Sport

Carlijn Oosterlaken verder als supporter van Dynamo

APELDOORN – Behalve Apeldoorns chagrijn over de gemiste kans van Coolen Alterno om een 2-1 voorsprong te nemen in de kampioensserie, viel aan de andere kant van het net eveneens Apeldoornse vreugde waar te nemen. Door de zwaarbevochten 3-2 zege in eigen hal is Carlijn Oosterlaken met Sliedrecht Sport één overwinning verwijderd van het landskampioenschap volleybal bij de vrouwen.

Voor de landskampioen van 2017 zou het de tweede titel in successie betekenen. Voor de in Apeldoorn woonachtige Oosterlaken een primeur en tevens afsluiting. Nadat ze met haar club al de Super Cup en de beker in de wacht sleepte, hoopt de 25-jarige volleybalster haar oponthoud in Sliedrecht deze week te bekronen met dé hoofdprijs. Op een vijfde duel wil Oosterlaken het niet laten aankomen. Ze wil in de Mheenhal al de kroon op het werk zetten. “Ik ga voor woensdag. Het enige wat we moeten doen is de rust bewaren. Het klinkt cliché, maar het is wel zo.” 

Oosterlaken vond niet dat Sliedrecht Sport zaterdag goed weg was gekomen. “In de eerste twee sets waren we te veel verbaal tegen elkaar bezig. We hebben toen gezegd: laten we dat in acties omzetten. Ik voelde daarna wel het vertrouwen naar elkaar. De rust keerde behoorlijk terug. Het was wel megaspannend. In die vijfde set waren wij in de rally’s beter. Bij Alterno staat er toch een andere druk op. Zij kunnen vrijuit spelen.”

In tegenstelling tot bij de 3-2 nederlaag in Apeldoorn zeven dagen eerder, liet haar coach Matt van Wezel Oosterlaken ditmaal vijf sets lang staan. “Ik ben bij mezelf te rade gegaan. Ik snapte goed dat ik naar de kant werd gehaald. Ik was me te veel aan het verstoppen en liep weg voor mijn verantwoordelijkheden. In zo’n geval moet je opstaan en voor jezelf de knop omzetten”, blonk de passer-loper ook uit in zelfkritiek.

Renzo Verschuren
Of ze nog één keer in actie komt voor Sliedrecht Sport of toch twee keer, weet Oosterlaken woensdag. Na afloop van de reeks finaleduels zet ze een punt achter haar verblijf bij de Zuid-Hollandse club. De combinatie tussen werken in Apeldoorn en het spelen van topvolleybal in Sliedrecht levert een te grote belasting op. Vandaar dat ze het volleyballen op het hoogste niveau voorlopig op een laag pitje zet.

Oosterlaken gaat verder als supporter van de mannenploeg van Draisma Dynamo. “Nu kan ik mooi wat vaker bij Renzo gaan kijken”, doelt ze op de contractverlenging die haar vriend Renzo Verschuren met de Apeldoornse volleybalgrootmacht is overeengekomen. In zijn zevende seizoen hoopt de routinier eindelijk met Dynamo de fel begeerde landstitel te veroveren. Verschurens wederhelft kan het hem deze week alvast voordoen.