Sport

Buitenlands succes voor Karate-do Smaal

APELDOORN/KOBLENZ – Zaterdag 27 april was er een grote internationale karatewedstrijd in Koblenz (Duitsland): de Krokoyama Cup. Een groot toernooi met 540 deelnemers van 140 karateclubs uit 11 landen. Het toernooi was een meetmoment voor Kata onder 21 jaar. Dit houdt in dat de sporter tijdens dit toernooi punten kan verdienen om zo kans te maken op plaatsing voor een Europees Kampioenschap of een Wereld Kampioenschap. Als sporter moet je minimaal twee internationale podiumplekken weten te behalen, wil je voorgedragen worden door de bondscoach.

Twee deelnemers van Karate-do Smaal hebben op dit toernooi op het onderdeel Kata een podiumplek weten te bemachtigen. Matthew Martens, gecoacht door Prince Beaupain, draaide goede partijen maar verloor net voor de finale. Gelukkig kwam hij in aanmerking voor herkansing en pakte deze met beide handen aan. Matthew eindigde op een welverdiende bronzen plek.

Selina Cicek, gecoacht door Roger Vonken, draaide de sterren van de hemel en wist na vier overtuigende wedstrijden de finale te bereiken. De finale was erg pittig en Selina verloor nipt van haar Belgische tegenstander. Toch verdiende ze een mooie zilveren plek. “Al met al was het weer een mooie dag voor Karate-do Smaal,” aldus de karateschool.

Foto (van links naar rechts): Matthew, Jamie-Bo, Selina, Roger en Prince