Sport

Boeiende aftrap van Apeldoorn Cup 2018

APELDOORN – Afgelopen zaterdag zijn op de velden van csv Apeldoorn de wedstrijden van de eerste ronde van de Apeldoorn Cup 2018 afgewerkt. Spanning, sensatie en gezonde rivaliteit was zichtbaar op en rond de velden. Nu de eerste kruitdampen zijn opgetrokken, is het hoog tijd om de balans op te maken.

Veertien verenigingen kwamen aan de aftrap van dit prestigieuze toernooi. Dat het spannend was in de eerste ronde, blijkt wel uit het feit dat drie wedstrijden uiteindelijk beslist moest worden na het nemen van strafschoppen. De zeven winnaars en de beste verliezer hebben zich geplaatst voor de kwartfinales die op maandag 20 augustus zijn gespeeld. De kwartfinalisten waren vv Beekbergen, Groen-Wit’62, Apeldoornse Boys, ZVV’56, csv Apeldoorn, Albatross, Columbia en Robur et Velocitas. Wie de halve finalisten zijn, is bij het ter perse gaan van deze krant nog niet bekend. Woensdag 22 augustus staan vanaf 19.00 uur de halve finales op het programma. De opbrengst van de verkochte entreebewijzen (slechts één euro per ticket) gaat volledig naar het goede doel Life Goals Apeldoorn.

De organisatie heeft dit toernooi nogal te kampen met de gevolgen van de langdurig droge zomer. De grasvelden in het Orderbos bleken afgelopen zaterdag nog onbespeelbaar. Er moest halsoverkop een aangepast wedstrijdschema worden opgesteld, waarbij de nodige flexibiliteit van de deelnemende verenigingen werd gevraagd. Gelukkig bleek die aanwezig te zijn. Wel van belang is dat daardoor de wedstrijd van Loenermark tegen sv Orderbos op dinsdagavond 21 augustus in het Orderbos moet worden gespeeld. Aanvang 20.15 uur. 

Zaterdag 25 augustus komen alle verenigingen weer aan de bak. Om 16.00 uur wordt uiteindelijk de finale gepeeld. Gewoon komen naar het Orderbos. Ervaar hoe je eigen vereniging ervoor staat. Geniet van de ambiance en de onderlinge strijd tussen de verenigingen.  Daarna op naar een prachtig competitieseizoen 2018-2019.

Tekst en foto’s: Wout van Zoeren