Sport

Bijzondere thuiswedstrijdvoor csv Apeldoorn

door Johan Wind

APELDOORN – Zaterdag 18 mei ontvangt csv Apeldoorn DUNO.D op het eigen sportpark Orderbos. De ploeg van trainer Jeroen Burghout vecht voor de laatste kansen om directe handhaving te bewerkstelligen.

Een bijzondere en wellicht memorabele situatie wacht het elftal van trainer Jeroen Burghout en de club csv Apeldoorn komende zaterdag. Het vlaggenschip van de club uit het Orderbos heeft namelijk nog kans om op te schuiven van de 13e naar de veilige plaats 12 van de ranglijst, wanneer het zaterdag weet te winnen van DUNO.D. De ploeg die momenteel op die 12e plaats bivakkeert, vv Buitenpost, zal dan wel moeten verliezen van SV Urk. csv Apeldoorn zal alles op alles willen zetten om een afscheid van de Hoofdklasse af te wenden.  Er zijn nog drie scenario’s mogelijk met nog twee wedstrijden te gaan: directe handhaving, nacompetitie of directe degradatie naar de eerste klasse.

Zeker is al wel dat er een einde komt aan een tijdperk waarin Garage Veeneman als hoofdsponsor op het shirt van csv Apeldoorn prijkte. Niet alleen stopt Veeneman na 18 jaar als hoofdsponsor, maar vorige week werd ook bekend dat hij dit jaar definitief stopt met zijn bedrijf. Na 43 jaar sluit Garage F. Veeneman & zn. haar deuren. Op vrijdag 14 juni sluit de werkplaats en half november stopt het bedrijf ook de verkoop en bandenopslag.

Gerard Veeneman over zijn beslissingen: “Het is een samenloop van omstandigheden, waardoor ik de knoop heb doorgehakt. De hoofdreden van het besluit om te stoppen met mijn onderneming is dat er op dit moment geen betaalbare monteurs te krijgen zijn. In heel Apeldoorn zijn er momenteel zo’n 40 vacatures voor automonteurs. De salarissen in de autobranche zijn de laatste jaren echt de pan uitgerezen en de risico’s als zelfstandig ondernemer zijn voor mij hierdoor echt heel groot geworden. Naast het personeelsprobleem zou ik de komende jaren ook flink moeten investeren in het bedrijf om het voort te zetten. Het is al met al gewoon niet verstandig om koste wat kost door te gaan.”

Naast alle aandacht en support voor het eerste elftal van csv Apeldoorn zal zaterdag op passende wijze stil worden gestaan bij het afscheid van de hoofdsponsor, die zaterdag tevens wedstrijdsponsor is.

De wedstrijd op sportpark Orderbos begint zaterdag om 14.30 uur.