Sport

Bewegen is ‘Hart Nodig’

APELDOORN – Sportvereniging Hart Nodig bestaat al sinds 1985. “Het is een gezellige club die haar leden, veelal (ex)hartpatiënten, na de revalidatie in het ziekenhuis de gelegenheid wil bieden onder deskundige en gekwalificeerde begeleiding hun conditie op een plezierige en gezonde manier op peil te houden. Bewegen is een belangrijke factor gebleken bij het voorkomen van hart- en vaatziekten. Men kan kiezen uit een aantal groepen waar een combinatie van sport en spel wordt aangeboden en een groep waar alleen volleybal wordt gespeeld”, vertelt voorzitter Bert Keijer.

Op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag wordt gesport, verdeeld over zeven groepen, in drie zalen: sportzaal Mheenpark, de gymzaal van school De Boemerang tegenover sportzaal Mheenpark en sportzaal Sprengeloo aan de Schuttersweg.

“Voor degenen die al een hartinfarct of hartoperatie achter de rug hebben, zijn de vooruitzichten bewijsbaar beter wanneer een actieve en sportieve levensstijl wordt gevolgd. Natuurlijk in combinatie met gezonde voeding en niet roken. De hartrevalidatie in het ziekenhuis wordt met groot enthousiasme gevolgd, maar helaas ontstaat daarna vaak een leegte en al die goede voornemens verdwijnen als sneeuw voor de zon. Men valt gemakkelijk terug in de vanouds vertrouwde, ‘zittende’, levensstijl.”

Sportvereniging Hart Nodig in Apeldoorn kan daarbij helpen en een vangnet zijn. Voor velen een gezellige sportieve bezigheid, voor anderen misschien tevens een springplank naar sportbeoefening in een ander verband, individueel of in een vereniging. Voor meer informatie over Hart Nodig kan men bellen met Bert Keijer, Zanderijweg 14 te Apeldoorn, telefoon 055-3556647. Zie ook de website www.hartnodigapeldoorn.nl of mail info@hartnodigapeldoorn.nl