Sport

AVV Columbia JO12-1 bereikt 3e plek in Europees voetbaltoernooi

Afgelopen weekend won AVV Columbia de 3e plaats bij het internationale voetbaltoernooi. Hieraan namen 24 amateurclubs deel en streden zij om een Europese titel. Voetbalclubs uit o.a. Schotland, Spanje, Frankrijk, België, Denemarken, Ierland, Zwitserland en Duitsland streden allemaal voor de cup met grote oren. “De jongens deden het beter dan vooraf gedacht, aldus trainer Henk Lijnsvelt. “Het deelnemersveld was ontzettend sterk en ieder land kenmerkt andere technieken”,

Eerste en tweede prijswinnaars, beide uit Denemarken, hebben verdiend gewonnen. Ze speelden al zo ervaren en rustig dat je vanaf het eerste moment kon zien dat beide teams een van de mogelijke winnaars zijn. “Leuk en leerzaam aan het spelen op internationaal toernooi, is dat je tegen teams speelt uit andere landen”, vertelt Azad (aanvoerder) “nieuwe ervaringen en leert verschillende manieren van het spelen”. Het Schotse team speelden volgens het team heel fysiek, de Denen heel mooi voetbal en de Duitsers gaven nooit op. Aydin Dogan (trainer) vindt deze 3e plaats een prestatie op maat.

We doen het samen!

Dit is een mooi moment voor de trainers die een plan hebben met dit team dat volgend jaar JO 13-1 wordt.  Trainers en leiders zijn bereid om alles te geven. De energie die ze erin steken krijgen ze ook terug van de kinderen, hun enthousiaste ouders en de toegewijde sponsoren.

De kinderen lopen er van top tot teen perfect bij en de sponsoren kwamen tijdens het toernooi zelfs een extra handje helpen. Er kwam zelfs een sponsor uit Venlo om voor de groep van 16 te koken omdat hij gelooft in de plannen die zijn uitgestippeld. Een andere sponsor is al maandenlang actief om te helpen in het mediateam.

De weg die is ingeslagen smaakt naar meer. Dit team profileert zich op 11 juni tijdens het NK-voetbal in Wageningen waarvoor zij zich eerder al voor kwalificeerden.

Selectie dagen

Met de visie en ambitie zit dat wel goed; het team speelt volgend seizoen als JO13-1 op heel veld. Uitbreiding van het team is hiervoor nodig! Ben jij een gemotiveerde speler en wil jij kennismaken? Train dan een keer vrijblijvend mee op 15 – 17 – 22- of 24 mei.
Aanmelden gaat makkelijk via app bij trainer Henk Lijnsvelt 06 53904049