Sport

ASICS NK Atletiek outdoor 2022 in Apeldoorn

APELDOORN – De ASICS NK Atletiek outdoor voor 2021 en 2022 zijn door de Atletiekunie toegewezen aan Atletiekvereniging SPRINT Breda (2021) en AV’34 Apeldoorn (2022). “Met de toewijzing voor één jaar worden beide clubs beloond voor een sterk bid”, zegt Stefan Beerepoot, projectleider bij de atletiekunie over het ASICS NK Atletiek. “We verkeerden met deze twee gelouterde en ervaren clubs in een luxe positie”, voegt hij eraan toe.

Voorzitter Pierre van Rijn van AV’34 is superblij dat het bid is gehonoreerd en AV’34 dit evenement in 2022 mag neerzetten. Al jaren organiseert AV’34 de indoorversie in het Omnisport. Hier staat dan ook een strakke- en ervaren organisatie. Ook hier komen alle topatleten uit Nederland. Met oa deze ervaring en onze prachtige accommodatie van AV’34 in het Orderbos gaan we ons klaarmaken voor een nog groter evenement dat voor het laatst in 1999 bij AV’34 met succes heeft plaatsgevonden.

Naast het enthousiaste van de gemeente en financiële medewerking hierin is er ook samenwerking op organisatorisch vlak. Zo zal er zeker ook een city-event en allerlei neven activiteiten plaatsvinden in de stad en rondom de accommodatie.

Initiëren en lobbyen is stap één nu gaan we naar de volgende stap. De voorbereiding gaat AV’34 snel oppakken om er weer een prachtig en succesvol evenement neer te zetten. Met dit evenement erbij kunnen we bevestigen dat Apeldoorn een echte atletiekstad is.