Sport

Arno Dolman benoemt tot Schutterskoning van De Vecht

DE VECHT – Afgelopen weekend vonden de Pinksterfeesten weer plaats in de Vecht. Dit jaar was dit een beetje anders van opzet dan ieder gewend was, maar niet minder gezellig. De Pinksterzondagmiddag werd afgetrapt met een leuke braderie, waar allerlei etenswaar, houtgemaakte producten, planten en kleding te koop was. Ook stond er een schiettent en een kraampje voor het goede doel Prader Willi fonds. Rond de klok van vier werd het tijd voor het vogelschieten.

Rond een uur of zes was het Arno Dolman die de romp van de vogel eraf schoot. Daarvoor hadden Ilse Overvelde al een vleugel en Walter Overvelde al een kop van diezelfde romp geschoten. Arno komt de eer toe van een jaar Schutterskoning van De Vecht zijn. Bloemen en een vat bier verdelen hoort daar natuurlijk bij. DJ Bart en de band X Plain zorgden voor een leuke sfeer in de gezellig ingerichte feesttent op het V en L terrein.

Op maandagochtend (Tweede Pinksterdag) was het tijd voor het 43ste familievoetbaltoernooi met dit jaar acht teams die om de eer voetbalden. De families P(W)eultjes, Berenschot, Haarman, Klumper, Overvelde, Drost, Kamphorst en Anders streden om de beker. Om 11.00 uur startten de poulewedstrijden met heerlijk weer erbij. Het was gezellig druk langs de zijlijn. De finale ging tussen De Kamphorsten en Anders. Dit jaar ging Anders er met de beker vandoor. Nadien werd er nog lang en gezellig nagebierd in en om de tent. V en L maakt zich nu klaar voor het volgende evenement: de avondvierdaagse op woensdag 26 juni bij cafe De Groot. Kijk voor meer informatie op www.svvenl.nl