Sport

Apeldoornse voetballers mogen weer de wei in

APELDOORN – Na een winterstop van iets meer dan een maand beginnen de Apeldoornse voetbalclubs komend weekeinde weer aan de competitie. Hoe staan de verschillende clubs ervoor? Een overzicht.

AGOVV

Met Gerrit Brouwer als nieuwe trainer op sportpark Berg en Bos begon AGOVV moeizaam aan de competitie. In de laatste vier competitieduels bleven ‘De Blauwen’ echter ongeslagen, waardoor AGOVV is opgeklommen naar de negende plaats en het de koppositie in handen heeft in de tweede periode. AGOVV heeft verrassend genoeg de meeste doelpunten voor in de derde klasse B, maar krijgt na hekkensluiter Teuge ook de meeste tegentreffers.

Tweede klasse J

Columbia versterkte zich afgelopen zomer flink. De selectie van trainer Willem Mulderij sprak uit voor de titel te willen gaan en maakt die verwachtingen vooralsnog waar: als koploper bedraagt de voorsprong op nummer twee Suryoye twee punten. Bij WSV, waar men bezig is om veel eigen jeugd in te passen, zijn ze tevreden met een plaats in de middenmoot: momenteel staat WSV zevende.

Derde klasse B

Robur et Velocitas stelt vooralsnog teleur met een zesde plaats. De achterstand op koploper Epe is erg groot, waardoor Robur zal mikken op een plekje in de nacompetitie. Een periode winnen kan daarin uitkomst bieden. Albatross heeft het al jaren lastig in de derde klasse B en staat laatste, maar het verschil met de veilige elfde plaats is slechts drie punten.

Vierde klasse F

In de ‘Apeldoornse Bundesliga’ is WWNA de koploper en zal het waarschijnlijk met SV Twello gaan strijden om de titel. Verder is echt nog alles mogelijk in deze competitie, want het verschil tussen nummer drie Groen Wit’62 en nummer elf Beekbergen is slechts zes punten. Hekkensluiter is TKA, dat nog geen wedstrijd won.

Tags: