Sport

Apeldoornse karateka Selina Cicek grijpt net naast brons op EK

APELDOORN/AALBORG – Na maanden van voorbereiding en hard trainen was het afgelopen vrijdag zover: Selina Cicek van Apeldoornse karateschool Karate-do Smaal mocht meedoen aan het Europees kampioenschap onder de 21 jaar. In het Deense Aalborg kwam zij uit voor Nederland in de categorie Kata cadetten. Met een mooie vijfde plaats, viel zij net buiten de prijzen.

Tijdens het EK werden voor het eerst de nieuwe Kata regels gehanteerd, waarbij de deelnemers per ronde worden ingedeeld in poules van acht deelnemers. Daar strijden de karateka’s tegen elkaar en plaatsen de beste van elke poule zich voor de volgende poulefase.

In de eerste fase begon Selina erg sterk en eindigde al snel bij de laatste zestien deelnemers. Ook in de tweede poulefase hield ze haar hoge niveau vast. Hiermee plaatste zij zich voor de strijd om de bronzen medaille.

Om uit te maken wie met de bronzen medaille naar huis zou gaan, kwam Selena uit tegen de nummer twee van de andere poule. Helaas verloor  de karateka deze strijd met een minimaal verschil en greep zo net naast de medaille. Zij eindigde als vijfde op haar eerste individuele EK. “Al met al een hele knappe prestatie voor deze talentvolle karateka van Karate-do Smaal uit Apeldoorn,” vindt Mien de Boer, van sponsorzaken.

Bij het kumite kwam het andere talent van Karate-do Smaal, Frederiscu Bedou, helaas niet door de eerste ronde. Bij een 4-0 voorsprong met nog een paar seconden te gaan, volgde een ongelukkige diskwalificatie, wat het einde van zijn EK betekende.