Sport

Apeldoornse Boys kan platte wagen klaarzetten

TERWOLDE/APELDOORN – Het moet wel heel gek lopen als Apeldoornse Boys het kampioenschap van de vijfde klasse F nog uit handen gaat geven. Met nog acht wedstrijden voor de boeg hebben de Wapendragers een straatlengte voorsprong op de achtervolgers. Na de 0-5 in de uitwedstrijd bij V en L kan de feestcommissie op Malkenschoten de platte wagen alvast voorzichtig afstoffen.

Het mocht de pret niet drukken dat de scheidsrechter de wedstrijd zondagmiddag op sportpark ’t Hul al na 85 minuten affloot. De cijfers op het scorebord lieten weinig aan duidelijkheid te wensen over. Het té vroege einde kwam met name de spelers van de thuisploeg wel gelegen. Zo kon het hele gezelschap uit De Vecht vijf minuten eerder naar de feesttent aan de Hoevenallee om bij het festival LenteLive in de derde helft wél te scoren… 

Ondanks de forse nederlaag kon Michel Klomp wel leven met hoe zijn ploeg zich had geweerd tegen de oppermachtige koploper. Aan de suprematie van Apeldoornse Boys in de afdeling valt niet te tornen,  zo stelde de Apeldoornse trainer van V en L. “Tegen zulke ploegen kunnen wij niet op”, gaf Klomp eerlijk te kennen. “Voetballend komen wij gewoon te kort. We hebben geprobeerd om de score zo laag mogelijk te houden. Met drie jongens uit de A-junioren hebben we het niet eens zo slecht gedaan. Maar je moet wel durven. Wie weet hoe het was gegaan als wij de 1-2 hadden gemaakt… Zo’n Pascal van ’t Erve moet je kort houden. Hij staat altijd op de goede plek.” 

Met wederom twee treffers bracht Van ’t Erve zijn seizoentotaal op 36. De topscorer van Apeldoornse Boys scoorde dit seizoen in zijn eentje 23 keer vaker dan de hele selectie van V en L samen. 

Het hadden er overigens best wat meer mogen zijn. Want als Danny Dassen zijn manschappen naderhand iets kon verwijten, was het wel dat ze op de hobbelige grasmat té onzorgvuldig met de geboden kansen omsprongen. “Maar ik vind dat ik als trainer wel tevreden mag zijn met een 5-0 overwinning in een uitwedstrijd”, lachte de coach van de gedoodverfde kampioen.

In combinatie met het naderende 100-jarig bestaan van de vereniging kijkt Dassen al reikhalzend uit naar een kampioensfeest. “We moeten er niet voor weglopen. Ik vind ook dat wij de beste ploeg hebben. Apeldoornse Boys hoort niet in de vijfde klasse”, sprak de trainer duidelijke taal. 

Dassen is overtuigd dat Apeldoornse Boys met de huidige spelersgroep in de vierde klasse geen gek figuur zal slaan. “In de winterstop hebben we vijf oefenwedstrijden gespeeld tegen vierdeklassers. Alle vijf gewonnen. Iedereen blijft volgend seizoen. Alle jongens willen meebouwen aan iets moois.”