Sport

Apeldoorn telt af tot het EK Volleybal Mannen 2019

APELDOORN – Met nog exact 25 dagen op de klok hebben Nathan Stukker, Apeldoornse wethouder Sport en Bas van de Goor, toernooidirecteur, afgelopen week samen afgeteld naar het CEV EuroVolley 2019. De achtste- en kwartfinales van dit Europese toernooi worden op zaterdag 21 en maandag 23 september gespeeld in Omnisport in Apeldoorn.

De afgelopen jaren is Apeldoorn regelmatig gaststad geweest van grote volleybal- en beachvolleybaltoernooien. Binnenkort komt daar nog zo’n groot toernooi bij: het EK Volleybal Mannen 2019. Dinsdagavond 27 augustus kwamen de heren Stukker en Van de Goor samen bij de aftelklok die sinds deze week op het Raadhuisplein staat om aandacht te vragen voor het evenement en om het EK Volleybal Mannen zichtbaar te maken in de Apeldoornse binnenstad. 

Nathan Stukker: “Ik ben echt trots op Apeldoorn. Trots dat wij zo’n mooi topsportcomplex als Omnisport Apeldoorn hebben wat deze toernooien mogelijk maakt. Trots op de organisatie die met de vele vrijwilligers keer op keer een strak en goed georganiseerd toernooi neerzetten. Trots op de teams, die ons steeds weer een knap staaltje volleybal laten zien. Trots op de nationale en internationale volleybalbonden Nevobo en CEV die vertrouwen hebben in Apeldoorn. En trots op de Apeldoornse fans, van jong tot oud, vaak zelf actief bij een van de vele volleybalverenigingen in de gemeente en natuurlijk de fans die Omnisport elke keer weer in hogere sferen weten te brengen en die ons er aan helpen herinneren waarom Apeldoorn de volleybalhoofdstad van Nederland is.” 

Start 13 september in Rotterdam
Het EK Volleybal Mannen gaat op donderdag 12 september van start in Rotterdam. De Lange Mannen spelen drie poulewedstrijden tegen Montenegro, Oekraïne en Polen in Ahoy Rotterdam. Vervolgens reist het team af naar de Sporthallen Zuid in Amsterdam om de strijd te aan te gaan met Estland en Tsjechië. 

Vervolg in Apeldoorn
Als de heren zich bij de eerste vier teams in de poule plaatsen, spelen ze de achtste finale in Omnisport Apeldoorn. Op zaterdag 21 september om 17.00 of om 20.00 uur. De winnaars van deze wedstrijden spelen maandag 23 september om 20.00 uur de kwartfinale op Apeldoornse bodem. 

Kijk voor meer informatie over het toernooi op www.volleybal.nl/ek-mannen.