Sport

AMHC Apeldoorn start zaalseizoen met opening thuishal

APELDOORN – Met een spetterende zaalwedstrijd is zaterdag 23 november de nieuwe zaalhockeyhal voor AMHC Apeldoorn officieel geopend. De komende vijf jaar heeft AMHC een eigen thuishal op de FSG-campus, in een van de hallen van het voormalige Wegenercomplex. De vaste plek is een verdere stimulans voor zaalhockey, dat de afgelopen jaren enorm in de lift zit.

Samen met de eigenaren van het complex, Willem Goudkuil en Wilfred van Riggelen en namens FSG Chantal de Haan verrichtten AMHC-voorzitter Edgar Breed en bestuurslid zaalhockey Eric Veen de opening van de nieuwe AMHC-zaalhockeyhal. Direct daarna wijdden de selectiespelers van JC1 met een onderlinge wedstrijd de hal in, met een spetterende 6-6 oefenwedstrijd.

Gelijk speelveld voor accomodaties

“Hier staat een trotse voorzitter, omdat we als club via hele goede samenwerking met de eigenaren en FSG een fantastische zaal hebben kunnen realiseren. Hun filosofie om sport, zorg en gezondheid te combineren, spreekt AMHC ontzettend aan.”, aldus voorzitter Edgar Breed. “Dat deze zaal er nu is, is heel mooi. Tegelijkertijd is het wel het resultaat van een gebrek aan reguliere zaalcapaciteit in Apeldoorn. Het zou goed zijn als de gemeente kijkt naar een gelijk speelveld voor sportclubs en dit soort initiatieven van verenigingen ondersteunt.”

Op de fiets naar eigen hal

Niet alleen de voorzitter, ook de spelers, ouders en toeschouwers zijn ontzettend enthousiast over de nieuwe hal: “Het is heerlijk dat we niet meer ver in de auto naar zalen moeten, maar gewoon op de fiets naar onze eigen AMHC hal kunnen!”. Zaalhockey zit bij AMHC al jaren in de lift. Zo nemen dit jaar bijna alle jeugdteams en bijna 90% van de jeugdspelers deel aan de zaalcompetitie. Dat succes leverde ook planningsproblemen op. Met deze hal is dat nu opgelost. AMHC beschikt niet alleen over een zaalveld, maar bovendien ook over een aparte hoek voor keeperstrainingen én een kleine extra hal.