Sport

Alterno houdt kansen op finale in eigen hand

APELDOORN – Dat iedereen die de Alternohal gaat verlaten al bloemen kreeg, was wellicht wat voorbarig. Na de stuntzege van afgelopen zondag op landskampioen Sliedrecht Sport is allesbehalve ondenkbaar dat deze of gene bij Coolen Alterno het geplande afscheid nog enkele weken moet uitstellen. Met de uitwedstrijd bij VC Sneek voor de boeg hebben de Apeldoornse volleybalsters het bereiken van de play-off finale om de landstitel volledig in eigen hand.

Lisanne Baak keek vanzelfsprekend tevreden terug op de topprestatie die zij en haar ploeggenotes leverden. “Na die nederlaag in Sliedrecht hebben we de hele week geprobeerd om die druk er af te halen. De kansen lagen tegen ons, maar we hebben tegen elkaar gezegd: we kunnen alleen maar winnen. We weten dat we moeten toppen om zo’n ploeg te verslaan, maar de overtuiging was er”, verklaarde de middenaanvalster het goede gevoel mee te willen nemen naar Friesland voor Alterno’s allesbeslissende clash in de kampioenspoule. 

Het temperamentvolle dat Baak van nature in zich heeft, was zondagmiddag bij de hele ploeg zichtbaar. “Voor mij is het ook pas het eerste jaar in de eredivisie. Ik ben misschien wel wat meer ervaren dan die andere meiden. Bluf hebben is prima, maar je moet niet bitchy zijn. Je moet er wel voor zorgen dat je niet naast je schoenen gaat lopen. Het hangt nu af van woensdag.”

Carlijn Oosterlaken, vorig seizoen nog actief in de Alternohal, plaatste zich met haar ploeg al voor de eindstrijd. De in Apeldoorn woonachtige Sliedrecht-volleybalster berustte in de nederlaag. “Je wilt natuurlijk wel met zoveel mogelijk vertrouwen die finaleserie ingaan. Alterno stond op scherp. Dit is een goede les voor ons. Het zet ons weer met beide benen op de grond.”

Of de titelhouder én hernieuwd titelfavoriet het in de play-off finale moet opnemen tegen Coolen Aterno, VC Sneek of Regio Zwolle Topvolleybal, maakt de vriendin van Draisma Dynamo-routinier Renzo Verschuren weinig uit. “Wij moeten van alle drie kunnen winnen. Al is het niet zo van: dat doen wij wel even. We zijn ons er van bewust dat we nog helemaal niets hebben. Ik heb er zin in. Ik zit wekelijks al gauw tien uur in de auto tussen Apeldoorn en Sliedrecht. Ik ben nog lang niet verzadigd. Ik wil landskampioen worden.” 

Voor Ali Moghaddasian betekende de overwinning een bevestiging van de kwaliteiten die in zijn jeugdige selectie schuil gaan. “Als we het niveau van vandaag halen kunnen we ook van Sneek winnen”, meende de komend seizoen naar Prima Donna Kaas Huizen vertrekkende coach.