Sport

Alle ingrediënten voor waar voetbalspektakel

door Johan Wind

APELDOORN – Na een verdienstelijke serie uitwedstrijden met een gelijkspel in Rijssen tegen Excelsior‘31 en een driepunter tegen Staphorst, stokte de roodgele machine tijdens de veldtocht in de Achterhoek bij AZSV in Aalten met een 3-0 nederlaag. csv Apeldoorn is daarom nog niet veilig en de tegenstander van zaterdag 12 mei, SC Genemuiden, is nog volop in de race voor het kampioenschap. Alle ingrediënten zijn dus aanwezig voor een waar voetbalspektakel op het Orderbos aanstaande zaterdag.

Naast de urgentie voor beide teams om de drie punten te pakken, is het ook voor Jeremy Jonker een speciale middag. Jonker besloot zijn doorlopende contract bij csv Apeldoorn niet uit te dienen en koos ervoor het rood-geel in te ruilen voor het groen-wit van SC Genemuiden volgend seizoen. De verdediger zal na zijn vertrek uit het Orderbos moeten knokken voor een plek in de hoofdmacht van de club uit de tapijtstad.

Voor Bruce Schotman geldt in principe hetzelfde. Ook hij vecht voor een plek in het vlaggenschip. In dit geval voor een basisplek binnen de selectie van csv Apeldoorn. Schotman is bezig aan zijn eerste seizoen in Apeldoorn na zijn overstap van Voorwaarts Twello. “Ik ben vorig seizoen overgestapt vanuit de tweede klasse naar csv, omdat ik sportief een stapje hoger wilde en heb toen gekozen voor het voor mij vertrouwde csv Apeldoorn. Ik kende de club omdat ik er in de jeugd heb gespeeld”, aldus Schotman in de aanloop naar de wedstrijd tegen Genemuiden.
“Ik krijg de laatste wedstrijden telkens speelminuten. Dat voelt goed en mijn teamgenoten en de mensen in mijn omgeving geven ook aan dat ik een positieve ontwikkeling doormaak. Daarom wil ik volgend jaar ook door bij csv Apeldoorn, om te blijven knokken voor dat stapje hoger”, aldus Schotman, die onlangs zijn contact bij csv Apeldoorn met één jaar verlengde.

De wedstrijd van zaterdag begint om 15.00 uur. De wedstrijdsponsor is LevadaPlastics, van Frits van der Ley. LevadaPlastics specialiseert zich in kleurmasterbatches (zwart, wit en bont) en grondstoffen voor de kunststofverwerkende industrie.