Sport

Albatross krijgt herkansing

UGCHELEN – Voor Albatross krijgt het seizoen 2017-2018 een extra staartje. In plaats van dat het doek viel na de 1-2 nederlaag van zondag tegen Turkse Kracht Deventer, kan de derdeklasser uit Ugchelen via een onverwachte ontsnappingsroute alsnog het klassebehoud veiligstellen.

Doordat Sportclub Enschede vorige week het eerste elftal voor het komende seizoen terugtrok uit de competitie, mag Albatross met Juventa ’12, VIOS Beltrum en GVA gaan strijden om de opengevallen plek in te nemen. Na 26 wedstrijden in de reguliere competitie en drie nacompetitie duels moet de ploeg van trainer Wilco Woutersen als extra toegift de accu nog één of misschien zelfs wel twee keer opladen. 

Donderdagavond wacht de formatie uit Ugchelen een eerste herkansing in Wierden. Tegen Juventa ’12, als dertiende geëindigd in de derde klasse A. Verlies bezegelt degradatie naar de vierde klasse. Een overwinning betekent een verlenging van het al erg lange voetbaljaar. In dat geval mag Albatross drie dagen later, op 24 juni, op het eigen sportpark Ugchelen ten koste van de winnaar van de tweestrijd tussen VIOS Beltrum en GVA het seizoen als derdeklasser proberen af te sluiten. 

Albatross had zich afgelopen weekend al kunnen verzekeren van een langer verblijf op het huidige niveau. Tegen het geslepen Turkse Kracht ging het aan de Brouwersmolenweg echter met 1-2 onderuit. Tot ongeloof van trainer Woutersen wisten zijn pupillen een veldoverwicht niet in de benodigde doelpunten uit te drukken. De tussentijdse gelijkmaker van captain Sander van Hal volstond niet om het verzet van de opponent uit Deventer te breken. 

“We hebben niet verloren omdat zij zo goed waren, we gaven zelf niet thuis. Twee tegengoals uit dode spelmomenten. Bij wat in de laatste minuut de laatste voorzet kan worden glipt de bal onder een voet door. Dat was de tendens van deze hele wedstrijd”, baalde Woutersen van het voor Albatross teleurstellende verloop van de play-offfinale. 

Over het toetje uitte hij zo zijn bedenkingen. “We krijgen een extra kans. Maar als we er zo in moeten blijven, verdienen we het misschien niet eens.” 

Doordat hij geen rekening had gehouden met verder overwerk, moet Woutersen zelf verstek laten gaan bij de beslissende wedstrijd(en). Op het moment dat zijn ploeg aantreedt in Wierden bevindt de Albatross-coach zich al twee dagen op zijn vakantieadres in Spanje. Assistent Nol Reinders neemt donderdagavond en indien noodzakelijk zondag in Ugchelen de honneurs waar. 

Na afloop van de wedstrijd Albatross tegen Turkse Kracht gingen spelers en supporters van beide clubs elkaar voor het terras bij de kantine te lijf.