Sport

Albatross JO19-1 wint belangrijke wedstrijd

APELDOORN – Zaterdagmiddag 6 april speelde de mannen van Albatross JO19-1 een belangrijke wedstrijd om de koppositie tegen CCW JO19-1. De trainer van Albatross Joran Mielard, heeft zijn mannen deze week nadrukkelijk laten weten dat dit een van de belangrijkste wedstrijden is van het seizoen en dat een overwinning nodig is.

De wedstrijd, onder leiding van scheidsrechter Theo van de Akker, werd om 14.45 uur afgetrapt. CCW begon de wedstrijd gevaarlijk, tot twee keer toe waren zij vlak bij een doelpunt. De verdediging van Albatross stond echter goed en kon dit dus voorkomen. Na 25 minuten spelen werd Albatross wat gevaarlijker en nam het doel van CCW steeds vaker onder schot. Dit resulteerde niet tot een doelpunt. Na ongeveer 30 minuten spelen, kreeg Albatross een counter. Luke, de spits van Albatross, was de verdediging te snel af en sprinten naar het goal van CCW. Een verdediger die de achtervolging inzette, voelde zich genoodzaakt om de spits neer te halen, wat een penalty tot gevolg was. De scheidsrechter vond een rode kaart niet noodzakelijk en liet dit dan ook achterwegen. De strafschop werd goed benut, Kevin van Ekeris. Daardoor stond de stand vlak voor de rust 1-0 in het voordeel van de thuisploeg.

De tweede helft begon slordig van beide kanten, zowel Albatross als CCW kregen geen tot nauwelijks kansen. Al snel kreeg CCW een corner. De bal belandde bij de tweede paal voor de voeten van een speler van CCW en hoefde er alleen zijn voet tegen aan te zetten. Stand 1-1. Albatross wist dat ze alles moesten geven om nog te kunnen winnen.

De spits van Albatross was een paar keer dicht bij de 2-1, maar de bal ging er helaas niet in. Na meerdere kansen, scoorde invaller Tom Heekelaar de 2-1 voor Albatross. Met nog 18 minuten te gaan bleef het gevaarlijk. In de 80e minuut kwam Luke nog een keer door de verdediging heen, maar het lukte hem niet om de bal in het doel te krijgen. CCW bleef druk zetten, want ze moest nog een keer scoren om echt mee te blijven doen in de titelstrijd. Dit lukte echter niet. Albatross won met een 2-1 overwinning en bleef daarmee de koploper in de 2e klasse.