Sport

4x4x48 challenge voor het goede doel

APELDOORN – Een vriendengroep uit Apeldoorn is met het idee gekomen om in het weekend van 19, 20 en 21 mei 48 uur lang elke 4 uur, 4 mijl oftewel 6,2 kilometer te gaan hardlopen. De vriendengroep doet dit bij atletiekvereniging AV’34.

Tijmen Bouw, Yassine Bouaziz, Pieter Jonker, Jippe Lasschuijt, Jari Lasschuijt en Karma van Riel, dat zijn de jongens die de strijd aangaan. Met als doel geld ophalen voor onderzoeken naar kanker. De vriendengroep kwam op het idee om geld op te halen met een challenge die dicht bij hen ligt.

‘’We trainen er echt hard voor, we proberen zeker iedere dag één of zelfs twee keer te lopen. We doen dit vaak wel individueel, omdat het als groep lastig te plannen is. In totaal rennen wij 12 keer 6,4 kilometer. Dat is in totaal 77 kilometer.’’

De jongens zijn zelf al van jongs af aan aan het sporten bij AV’ 34. Het voorstel kwam vanuit Jippe. Hij bedacht het om te gaan lopen voor het goede doel. Jippe zelf gaat dit jaar ook op 1 juni naar de Alpe D’HuZes; hij is daar aanwezig als fysiotherapeut. Het idee van Jippe ontstond doordat hij ontdekte dat mensen steeds minder gingen sporten, en door ook mensen mee te laten lopen de 19e hopen de jongens mensen wat meer te motiveren. En als daar ook nog eens geld mee kan worden opgehaald voor een goed doel, is dat al helemaal mooi.

‘’Het worden een pittige 48 uur, maar ook ontzettend leuke. We moeten elkaar er echt doorheen trekken. Je hebt blokken van 4 uur en daarin moet er gerend worden, maar natuurlijk ook rust gepakt. Het zal aan het begin makkelijk gaan, maar aan het einde wordt het waarschijnlijk een race tegen de klok. Ik verwacht mijn eerste rondes binnen 30 à 35 minuten te lopen, dit zal aan het einde wel meer richting een uur trekken.’’

Mensen die willen komen kijken, kunnen dit doen op 19 mei om 18.00 uur. Dan is de eerste sprint van 6,4 kilometer. Het is zelfs mogelijk om onder leiding van topsporters mee te rennen. U kunt komen kijken bij AV’34 in Apeldoorn aan Sportpark Orderbos 19. De toegang voor het evenement is compleet gratis. Er is wel een donatie mogelijkheid. Dit kan via de QR-code hieronder of via deze link.