Stedendriehoek

Spieren voor mensen zijn zo gewoon

APELDOORN – Spieren, het is voor de meeste mensen zo gewoon, maar voor sommigen een droom. Sjors van der Leeden gaat op dinsdag 1 mei naar de Noordkaap skaten. Dat gaat hij doen om zoveel mogelijk geld op te halen om onderzoek te doen naar spierziekten.

Spierziekten hebben voor (jonge) mensen een grote impact in hun leven. Stel je voor dat je spieren het niet meer doen en je wilt nog zoveel doen in het leven. Dromen van jonge mensen die in deugen vallen door een spierziekte. Hier kunnen we wat aan doen, maar daarvoor is onderzoek nodig. En ook geld. Daarom vertrekt Sjors op 1 mei vanuit Arnhem en skate hij dwars door Zweden naar de Noordkaap. Sjors: “Ik heb voor deze reis 120 dagen uitgetrokken. Ik ben van plan om 16/17 kilometer per uur te skaten en 60/70 kilometer per dag.” Dankzij sponsoren, waaronder Evert van Benthem, Betondingen, Staalkabel Stunter en Radical design heeft Sjors een goede uitrusting.

Ook Brenda Drogisterij, en bedrijven die via Brenda Sjors ondersteunen, staan achter de actie spieren voor spieren Arnhem Noordkaap. Brenda heeft skatewielen gedoneerd, net als  1 setje regenwielen en 1 setje gewone wielen, regenlagers, keramische lagers en een setje gewone lagers. En ook een extra paar skateschoenen, erg handig als er iets kapot gaat in Zweden. 

Sjors is vanaf 1 mei live te volgen via de website: www.followmychallenge.com. “Elke donatie wordt zeer op prijs gesteld.”