Stedendriehoek

Speksteen en schilderijen

APELDOORN – In dok Zuid, 1e Wormenseweg 460 te Apeldoorn, is tot en met 19 september werk van verschillende kunstenaars te zien in de expositie Kunst in dok Zuid. Deze werken zijn tijdens de openingsuren van dok Zuid gratis te bezichtigen.

Na jarenlang getekend en geschilderd te hebben, is Lenie Streefland in 2002 begonnen met het bewerken van speksteen. Tijdens een cursus die zij samen met haar man Wil heeft gevolgd, maakte ze voor het eerst kennis met het bewerken van speksteen. In eerste instantie werkte ze voornamelijk met zachte steensoorten, later ook met hardere soorten. Ze maakt zowel figuratief als abstract werk.
Wil Streefland werkte in het begin graag met zachte steensoorten die gemakkelijk in model te brengen zijn, zoals speksteen. Geleidelijk aan werden de stenen groter en ook harder, waarbij hij ernaar streeft de onderwerpen vrij en met gevoel uit te werken. Zijn werken zijn zowel figuratief als abstract.
Tilly Dalmeijer schildert niet alleen graag zelf, maar leert anderen ook graag ‘de kwast te hanteren’. Haar schilderijen zijn hoofdzakelijk realistisch, waarbij ze vooral met olieverf werkt, maar incidenteel ook acrylverf gebruikt. Ze schildert onder andere dieren, bloemen en landschappen. In deze expositie zijn zowel werken van haar als van haar leerlingen te zien.