Stedendriehoek

Speciale dag voor jonge dierenvrienden

KLARENBEEK – Op zaterdag 28 september, van 11.00 tot 16.00 uur, verzorgen Dierenasiel De Kuipershoek en Dierenambulance Overgelder een speciale Kids Open Dag aan de Kuipersdijk 11 in Klarenbeek. Jonge dierenvrienden zijn die dag van harte welkom om van alles te ontdekken en te leren over het reilen en zeilen van een dierenasiel en een dierenambulance.

Hoe ziet een dierenartskamer er uit? Welke attributen gebruiken de vrijwilligers op de dierenambulance? Waar verblijven de konijnen en hoe zien de honden- en kattenverblijven eruit? Het antwoord op al deze vragen krijgen de jeugdige bezoekers op de open dag.

“In ons dierenasiel vangen we dieren op die verdwaald zijn, of gedumpt, of waar door omstandigheden niet meer voor gezorgd kan worden. Het zijn vooral honden, katten en konijnen, maar ook knaagdieren, vogels en soms een schildpad. De dieren krijgen tijdelijk onderdak, medische verzorging en begeleiding als dat nodig is. Daarnaast bemiddelen we bij het zoeken naar een nieuw thuis voor de binnengebrachte dieren”, aldus de organisatie.

De Dierenambulance Overgelder rijdt dagelijks uit om dieren in nood te helpen in de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen. Het gaat dan om huisdieren die bijvoorbeeld verdwaald zijn, maar ook om wilde dieren die gewond zijn geraakt.

Voorlichting aan kinderen
Dierenasiel De Kuipershoek en Dierenambulance Overgelder maken onderdeel uit van de Dierenbescherming. “Ieder jaar organiseren we een open dag, met dit jaar als thema ‘Kids’. We vinden het erg belangrijk dat kinderen op een respectvolle manier leren omgaan met dieren. Tijdens de Kids Open Dag zijn er allerlei leuke activiteiten voor kinderen. Zo vertellen we over het werken op de dierenambulance, kunnen ze in de huid van de dierendokter kruipen, zich laten schminken of een mooie dierenknutsel maken. Uiteraard zijn de ouders/verzorgers, opa’s, oma’s en andere familieleden en vrienden van harte welkom. Ook voor ouderen is er genoeg te zien en te beleven. En, tenslotte, heel belangrijk: Bezoekers mogen geen eigen hond meenemen naar de open dag. Dit is te onrustig voor onze asielhonden. We hopen dat men hier begrip voor heeft.”