Stedendriehoek

Sfeervol levend kerstspel op woonzorgpark

APELDOORN – Kom in de kerststemming met een sfeervolle wandeling langs het levend kerstspel op woonzorgpark Groot Schuylenburg, Regenboogbrink 12 in Apeldoorn. Op vrijdag 13 december van 18.00 tot 20.30 uur kan iedereen weer genieten van het prachtige kerstverhaal, uitgebeeld door cliënten van ’s Heeren Loo. Door de hele entourage, de samenzang en het kerstspel ervaart ieder op zijn eigen wijze de kerstsfeer.

Wat jaren geleden begon als een samenzang onder leiding van de dominee op Groot Schuylenburg en een kerstmarkt van enkele kramen, groeide uit tot een groot festijn. Voor veel mensen uit de regio is dit een bijzonder evenement, ook voor de cliënten die op Groot Schuylenburg wonen. Naast het levend kerstspel is er die avond van alles te zien en te beleven.

Vanaf 18.00 uur is iedereen welkom om rond te kijken op de gezellige kerstmarkt. Cliënten van ’s Heeren Loo staan klaar met warme chocolademelk en zelfgemaakte producten, leuk om te geven als kerstcadeautjes. Leerwerkbedrijf Bakkerij Zonnehoeve verkoopt heerlijke oliebollen en banket. Maak een ritje op een echte kameel, bak een broodje bij het kampvuur of rijd op de huifkar over het terrein.

Om 19.00 uur begint de samenzang in het Vierhuis onder leiding van drs. Constance Schouwstra-Dijkman en met het Koninklijke Stedelijke Harmonie Orkest. Aansluitend aan de samenzang start het levend kerstspel. Tijdens de wandeling komen bezoekers via een sfeervol verlichte route langs kamelen, herders met schapen, de ezel, en natuurlijk de kerststal met Jozef en Maria en het kindje Jezus. De wandeling duurt ongeveer 45 minuten. De muzikale omlijsting buiten wordt verzorgd door De Apeldoornse Pijpers (DAP) en diverse koortjes en bandjes.