Stedendriehoek

Sfeermakers Herberg Nuwenspete zorgen voor culinair vuurwerk

NUNSPEET – Herberg Nuwenspete in Nunspeet staat tot ver in de omtrek bekend als de ideale plek om culinair te genieten in een mooie ambiance. De vriendelijke sfeer, de professionaliteit, het eten, de prachtige begeleidende wijnen en de ligging in de bossen maken dat bezoekers vaak terugkeren naar deze rustieke plek.

De karakteristieke herberg beschikt over diverse ruimtes met tal van mogelijkheden om gezellig samen te zijn. In de grote serre is het op frisse dagen goed verblijven met zicht op de prachtige omgeving en in de zomer is het volop genieten op het terras.

Sfeermakers
Edgar Hol, eigenaar van Herberg Molecaten in Hattem, heeft horecabloed en kocht zes jaar geleden ook Herberg Nuwenspete. Vol trots en passie spreekt hij over beide herbergen. “Wat mij over de streep trok bij Herberg Nuwenspete was de locatie. Het is makkelijk bereikbaar, want het ligt niet ver van de snelweg en toch zit je in de bossen. Daarbij is er volop parkeergelegenheid en beschikt het pand over meerdere ruimtes. Dit maakt dat wij veel kunnen faciliteren. Er is in Nunspeet veel horeca omdat het gebied gericht is op toerisme, maar wij bieden het hele jaar door alle faciliteiten. Dat maakt ons ook zeer geliefd bij de locals. We hebben jonge en enthousiaste medewerkers, zij maken de sfeer en daar ben ik enorm trots op.”

Gastvrij
Herberg Nuwenspete weet oud en nieuw perfect te combineren tot een stijlvol geheel. De ruime terrassen zijn bij mooi weer erg in trek; niet alleen bij jongeren en gezinnen, maar ook zakenmensen beklinken er menig deal onder het genot van een voortreffelijke lunch of diner. De chef-kok werkt het liefst met lokaal verkrijgbare seizoensproducten. Dit zie je terug in de gevarieerde menukaart die regelmatig aangepast wordt. Vis en vlees nemen een prominente plek in, maar de vegetarische gerechten ontbreken niet en voor de kids is er een kindermenu. Maar er is meer…veel meer.

Feestlocatie
De sprookjesachtige herberg en omgeving lenen zich bij uitstek voor een verjaardag, jubileum of bruiloft.  “De huwelijksvoltrekking kun je bij ons plaats laten vinden en wij verzorgen tevens het diner, de receptie, de feestavond en alles wat er bij komt kijken. Wij denken zelfs mee over een band, een DJ of een fotograaf. Indien gewenst kunnen wij ons terras zelfs helemaal afsluiten. Wij willen deze dag echt tot een beleving maken en kiezen daarom niet voor standaard huwelijksarrangementen.”

Bijzondere arrangementen
Ook als je niet in het huwelijk treedt, maakt het jonge en enthousiaste team van je verblijf echt een feestje met arrangementen als High Tea, het Streetfestival en het BBQ Buffet. Terwijl je in het Tuin Café of op het Ibiza-terras lekker geniet van een heerlijk drankje, bedienen de chefs de BBQ. Geen liefhebber van BBQ? Dan is High Tea een goede optie, met lekkernijen als scones, muffins, brownies, luxe broodjes, bonbons en andere delicatessen. High Tea kan vanaf twee personen, wel is het zaak om 48 uur van tevoren te reserveren.  Reserveren is ook nodig voor de High Wine en de Kraamborrel.

Streetfoodfestival en Tapas
Het team weet de gasten op dagelijkse basis ook te verwennen met nieuwe formules, zoals het Streetfoodfestival. (H)eerlijk uitgewerkte gerechtjes waar het Streetfoodgehalte van afdruipt; leuk als je het net even iets anders wilt aanpakken als je iets te vieren hebt. Dat kan overigens ook met het Herberg Tapas Arrangement. De ongedwongen speciale beleving met diverse verschillende kleine gerechtjes maken van jouw uitje een speciaal feest.

Buffetten
Houd je toch iets meer van traditioneel, dan bieden de buffetten de perfecte oplossing: van koud en warm tot dessertbuffet. Het dessertbuffet word spectaculair geopend met een omelet Sibérienne: een feestelijke ijstaart, geserveerd met vuurwerkfonteinen, helemaal passend in de sfeer van Herberg Nuwenspete.

Herberg Nuwenspete, Ericaweg 3 in Nunspeet. Telefoon 0341-258258, e-mail info@herbergnuwenspete.nl en website herbergnuwenspete.nl. Openingstijden: dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 22.00 uur.