Stedendriehoek

Sfeerdagen op De Roode Hoeve

NIJBROEK – De Roode Hoeve, Middendijk 14 in Nijbroek, is weer klaar voor de kerst. Op deze monumentale IJsselhoeve worden traditiegetrouw in december bijzondere sfeerdagen georganiseerd. Staan zomers de prachtige tuinen in het middelpunt, tijdens deze sfeerdagen kan men juist genieten van gezelligheid en warmte binnenshuis.

Bij binnenkomst op de Deel treft men een nostalgisch decor in de sfeer van een Victoriaanse kinderkamer, compleet met beren en poppen met authentieke kleding en ander antiek kinderspeelgoed. In de sfeervolle Tuynkamer wordt koffie/thee geschonken en staat de cake met Nijbroekse vruchtencompote en slagroom klaar. In de Achtersael is opnieuw een prachtige collectie serviezen en (antiek) tafelgoed bijeengebracht. De fraai gedekte tafels zijn een lust voor het oog. Kandelaars, flonkerend glaswerk, tafellinnen, verzilverde bestekken en alles wat de tafel extra mooi maakt. 

En vooruitkijkend op het nieuwe tuinseizoen zijn er ook al fraaie ‘homemade’ plantensteunen, standaards en tuinvazen te bewonderen; wie weet vindt men net dat ene cadeau dat men nog zocht. De sfeerdagen zijn op de vrijdagen en zaterdagen 7, 8, 14, 15, 21 en 22 december plus Tweede Kerstdag (26 december) van 10.00 tot 16.00 uur. De entreeprijs bedraagt €5,- per keer, inclusief koffie/thee met gebak. Pinnen is niet mogelijk. Voor meer informatie, telefoon 0571-291670 en website www.tuinenderoodehoeve.nl